Cultuur, Sport & Recreatie: 21 mei 2014 Dubbelexpositie Tesselaar in de bibliotheek van Harenkarspel

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - David en Lida Tesselaar exposeren in mei en juni 2014 in de bibliotheek van Harenkarspel met eigen werk. Lida is gespecialiseerd in het maken van iconen, die geheel volgens traditionele wijze zijn opgebouwd: op een houten paneel met 'temperaverf'. Dit is verf die door de schilder zelf wordt gemaakt met eigeel en kleurpigmentpoeder. De afbeeldingen zijn geschilderd naar Grieks-Orthodoxe voorbeelden en zijn aan vaste regels gebonden. Zo samen vormen ze een spiritueel en kleurrijk geheel.

David is geboren en getogen in Warmenhuizen en maakt schilderijen van het 'oude dorp'-van voor de verkaveling- in olie-fijnschildertechniek. Dit doet hij aan de hand van foto's die hij destijds zelf heeft genomen. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna