Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 26 mei 2014 Nederlandse Juniorenselectie Windsurfen neemt deel aan ONK Marathon Windsurfen tijdens Ronde om Texel

Ronde van Texel logoBron: www.roundtexel.com - Den Burg, 22 mei 2014 - De Nederlandse Juniorenselectie Windsurfen, het zogeheten Beloftenteam, maakt zich op om deel te nemen aan het ONK Marathon Windsurfen, de nieuwe toevoeging aan het programma van de Ronde om Texel. Op vrijdag 27 juni 2014 worden de kwalificatieraces gevaren en zaterdag 28 juni 2014 vindt de titelstrijd plaats: in navolging van de catamarans gaan ook de windsurfers een 'rondje' varen rondom Nederlands grootste Waddeneiland.

Mooie en zware voorbereiding op de WK Bic Techno 293 in Brest (Frankrijk)

De Nederlandse juniorenselectie tot 17 jaar, ook wel 'het beloftenteam' genoemd, bestaat uit 5 jongens en 1 meisje. Coach Robbert-Jan van Velzen heeft voor 2 surfers uit zijn team die nog geen 15 zijn, dispensatie gevraagd en gekregen.

Veiligheid stond bij de organisatie voorop in deze afweging. Beide surfers hebben echter al veel (internationale) ervaring, ook met wedstrijden op zee. Het hele team kan daardoor nu meedoen.

Van Velzen: 'Voor ons is de Ronde om Texel een hele bijzondere voorbereiding richting het WK Bic Techno 293 in Brest. En een zware.' De Bic Techno 293 is de grootste wedstrijdklasse voor jeugdige windsurfers in de wereld, en een kweekvijver voor de talenten van de toekomst. Het WK vindt plaats van 19 t/m 26 juli 2014 in Brest, Frankrijk.

Jeugd Olympische Spelen

'De plank is niet de allersnelste en ons team is jong. De topsnelheid zal dus ook lager liggen dan bij de senioren. Maar het is een hele goede voorbereiding. De surfers moeten echt nadenken over hoe ze zich positioneren, continu alert zijn op het water en hun locatie. En het paste precies in onze fysieke trainings- en wedstrijdprogramma's. Uiteraard hebben we er zin in!', aldus Van Velzen.

Het merendeel van de nationale selectie, waarvan onlangs twee surfers zich hebben gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen in China, heeft al vaker op de stroming rondom het Texelse eiland getraind.

ONK Marathon Windsurfen - inschrijven nog mogelijk

Inschrijving staat nog open voor surfers ouder dan 15 jaar met een door ISAF goedgekeurde slalom-, formula - of raceboard. Vrijdag 27 juni 2014 zijn de kwalificatieraces, zaterdag 28 juni 2014 de titelrace voor de beste 50 windsurfers

Meer informatie: www.roundtexel.com

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna