Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 04 juni 2014 Zeilen OP het strand tijdens Ronde om Texel 2014

Ronde van Texel logoBron: www.roundtexel.com - Den Burg, 28 mei 2014 - Tijdens de Ronde om Texel, in de week van 25 t/m 28 juni aanstaande, is ook voor toeschouwers, jong en oud, voldoende te beleven en te zien. En tijdens deze 37e editie van de Ronde om Texel vindt een wel heel uniek evenement plaats: de Optimist on Tour. Een evenement dat ten doel heeft kinderen kennis te laten maken met de zeilsport. Op het 'Ronde om Texel' strand bij Paal 17 wordt speciaal hiervoor een gigantisch waterbassin gegraven. Zeilen OP het strand!

Optimist on Tour

De Optimist on Tour, ook wel de leukste zeil-les van Nederland genoemd, is een initiatief van Delta Lloyd, in samenwerking met het Watersportverbond. Op het strand bij Paal 17 wordt een gigantisch waterbassin aangelegd waar kinderen tussen de 7 en 13 jaar (met zwemdiploma A) met echte boten of kano's op het strand kunnen varen. Uniek in Nederland! Ook op het droge zijn er leerzame activiteiten voor de kinderen, allen in het teken van de watersport: knopen leren leggen, proefjes doen in het waterlab en een zeilgame.

Aanmelden kan via de website www.optimistontour.nl of ter plekke op het strand, indien plaats beschikbaar.

Extreme Kite-spektakel

Voor de toeschouwers valt genoeg te zien tijdens de Ronde om Texel. Bijvoorbeeld de Extreme Kitesurfdemonstraties, die worden gehouden in samenwerking met de Kitesurfvereniging Texel. Van donderdag 26 t/m zaterdag 28 juni, op het water bij water bij Paal 17 (uiteraard onder voorbehoud van voldoende wind).

ONK Marathon Windsurfen toegevoegd

Naast de 'klassieke' Ronde om Texel voor catamarans op zaterdag 28 juni, en de bekende Texel Dutch Open (ONK Catamarans) zal dit jaar voor het eerst ook het ONK Marathon Windsurfen ('de Ronde voor windsurfers) gevaren worden op 28 juni 2014 Voor alledrie evenementen is inschrijven nog mogelijk.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna