Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 juni 2014 Verplaatsing 22 strandpaviljoens voor duinaangroei (Callantsoog, Bergen, Egmond en Wijk aan Zee)

HHNK logoBron: HHNK - Bij vergunningverlening voor strandpaviljoens en soortgelijke bebouwing, bepaalt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) samen met Rijkswaterstaat (RWS) op grond van de Waterwet en de Keur of gebouwen de duinaangroei en het strandbeheer niet belemmeren.

Nu de vijfjarige vergunningsperiode in oktober 2014 veelal verloopt, worden de aanvragen voor verlenging opnieuw beoordeeld. Om de duinaangroei niet in de weg te staan, moeten 22 gebouwen in Callantsoog, Bergen, Egmond en Wijk aan Zee zeewaarts verplaatst worden. Dit moet gebeuren vóór december 2015 . Met deze termijn willen HHNK en RWS tegemoet komen aan het ondernemersbelang om het strandseizoen volledig te benutten. De betrokken ondernemers zijn door het hoogheemraadschap en Rijkswaterstaat uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om afspraken te maken over de verplaatsing. Ook met de betrokken gemeenten is continue overleg.

Waterveiligheid

Duinen aan de kust van Noord-Holland vormen een natuurlijke bescherming tegen de zee voor onze kustplaatsen en het achterland. De wind moet vrij spel hebben om zand tegen de duinen aan te waaien. Er mogen geen zwakke plekken in de kustverdediging ontstaan.

Als duinen voldoende aangroeien om een maatgevende storm te kunnen weerstaan, hoeven er geen dure kustversterkingen gemaakt te worden. Dit spaart grote maatschappelijke kosten uit. Het waarborgen van de waterveiligheid voor het achterland en een goed beheer van het strand in samenspraak met alle belanghebbenden, behoort tot de belangrijkste taken van het hoogheemraadschap en Rijkswaterstaat.

Meer informatie

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna