Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 juni 2014 KopGroep Bibliotheken wint complete Lemniscaat collectie

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - KopGroep Bibliotheken heeft bij een prijsvraag van uitgeverij Lemniscaat een mooie prijs in de wacht gesleept. De uitgeverij geeft ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan haar complete fonds cadeau aan een aantal bibliotheken. Plus alle boeken die in de toekomst nog zullen verschijnen.

De jubilerende uitgeverij looft de prijs uit als reactie op de grootschalige sluiting van bibliotheekvestigingen in Nederland en de inkrimping van collecties. Een ontwikkeling die zal leiden tot meer laaggeletterdheid, culturele verarming en minder kansen voor kinderen op een succesvolle maatschappelijke loopbaan.

Op dit moment bestaat de collectie van Lemniscaat uit 680 titels; het grootste deel daarvan zijn jeugd- en prentenboeken. KopGroep Bibliotheken heeft in haar motivering om voor deze prijs in aanmerking te komen beschreven hoe ze de kinderboeken wil inzetten in de jeugdbussen. Deze jeugdbussen zijn een antwoord op de bezuinigingen in de gemeente Hollands Kroon. "We willen dolgraag een kist neerzetten met Lemniscaatboeken, waarin de kinderen kunnen snuffelen en als er klassen komen om de kinderen uit voor te lezen. Omdat er zoveel scholen in de bussen komen, kunnen we daar veel kinderen blij mee maken" aldus de medewerkers van KopGroep Bibliotheken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna