Cultuur, Sport & Recreatie: 11 juni 2014 College Hollands Kroon kiest voor een andere opzet van de Poldertuin

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om te kiezen voor een andere opzet van de poldertuin in Anna Paulowna. Het voorstel is om in samenwerking met Holland Citiflower de poldertuin de komende vijf jaar om te vormen tot een nieuw bloemenpark.

Met dit project is het de bedoeling dat de huidige poldertuin wordt omgevormd tot “Bloemenpark Hollands Kroon” waarin bloembollen, vlinder- en bijenmengsels worden afgewisseld met gazons. Het is de bedoeling dat het park na vijf jaar uiteindelijk grotendeels wordt gefinancierd door ondernemers in de regio. Het sluit dan aan bij het reeds bestaande project Kleur voor de Deur.

Beste optie

Het college moet bezuinigen op het onderhoud van de Poldertuin. Daarom heeft het college verschillende scenario’s afgewogen. De omvorming tot Bloemenpark Hollands Kroon bleek in meerdere opzichten de beste optie. Met de vele bijzondere bol- en knolgewassen is de Poldertuin nu een recreatieve trekpleister voor Hollands Kroon. Bloemenpark Hollands Kroon voldoet aan de bezuinigingsopdracht, terwijl het de recreatieve waarde behoudt.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna