Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 11 juni 2014 College Hollands Kroon kiest voor een andere opzet van de Poldertuin

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om te kiezen voor een andere opzet van de poldertuin in Anna Paulowna. Het voorstel is om in samenwerking met Holland Citiflower de poldertuin de komende vijf jaar om te vormen tot een nieuw bloemenpark.

Met dit project is het de bedoeling dat de huidige poldertuin wordt omgevormd tot “Bloemenpark Hollands Kroon” waarin bloembollen, vlinder- en bijenmengsels worden afgewisseld met gazons. Het is de bedoeling dat het park na vijf jaar uiteindelijk grotendeels wordt gefinancierd door ondernemers in de regio. Het sluit dan aan bij het reeds bestaande project Kleur voor de Deur.

Beste optie

Het college moet bezuinigen op het onderhoud van de Poldertuin. Daarom heeft het college verschillende scenario’s afgewogen. De omvorming tot Bloemenpark Hollands Kroon bleek in meerdere opzichten de beste optie. Met de vele bijzondere bol- en knolgewassen is de Poldertuin nu een recreatieve trekpleister voor Hollands Kroon. Bloemenpark Hollands Kroon voldoet aan de bezuinigingsopdracht, terwijl het de recreatieve waarde behoudt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna