Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 11 juni 2014 Werkatelier Integrale Dijkzones: veel steun recreatiekansen Waddendijken

Het Programma naar een Rijke Waddenzee kijkt tevreden terug op de Dag van de Dijkzone. Het symposium werd op 21 mei 2014 georganiseerd in Lauwersoog in samenwerking met het Nieuw Hoogwaterbeschermingsprogramma.

Het doel van de dag was om te bespreken op het gebied van natuur, veiligheid, recreatie en beleving rondom de Waddenzeedijken. Zo'n 70 personen van ondermeer provincies, waterschappen, gemeenten, natuurbeschermers en onderzoekers waren aanwezig.

Naast de presentatie van de kansenkaart voor natuur langs de Waddendijken (binnen- en buitendijks) werd besproken welke projecten als pilot mogelijk in aanmerking komen voor de Projectoverstijgende Verkenningen van de waterschappen in Groningen en Friesland.

Steun voor multifunctionele dijk

Uit de slotinventarisatie bleek dat er veel steun was om dijken mulifunctioneler in te richten om de Waddendijk beter beleefbaar te maken. Naast het verbeteren van de bereikbaarheid is er ook een belangrijke rol weggelegd voor kwelders. Ze dienen als golfbreker en versterken de natuurwaarde van het gebied. Opgebaggerd slib van vaargeulen kan hiervoor gebruikt worden. Uiteraard ligt de prioriteit bij kustbescherming.

Meer informatie (verslag, presentaties) op www.rijkewaddenzee.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna