Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 12 juni 2014 Negatief zwemadvies 't Skarpet ingetrokken

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland heeft het negatief zwemadvies ingetrokken voor de zwemlocatie 't Skarpet in Oude Niedorp (gemeente Hollands Kroon). Recente controles hebben uitgewezen dat er geen sprake meer is van een bacteriologische overschrijding in het zwemwater.

De provincie Noord-Holland had eind vorige week besloten een negatief zwemadvies in te stellen omdat in het zwemwater een bacteriologische overschrijding was geconstateerd. Bacteriologische overschrijdingen kunnen worden veroorzaakt door zwemmers, mest van dieren en lozingen van rioolwater. Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden. Vrijdag is er opnieuw gecontroleerd. De uitslag wees uit dat de waterkwaliteit weer in orde is.

Let op het bord

De provincie adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

Actuele informatie De provincie geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl [http://www.zwemwater.nl] en via de zwemwatertelefoon (0800-9986734).

De provincie Noord-Holland geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door via

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna