Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 12 juni 2014 ‘Ik ben trots op mijn Werelderfgoed’ popup store 20 juni 2014: TESO boot naar Texel

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De campagne ‘Ik ben trots op mijn Werelderfgoed’ start officieel tijdens het Werelderfgoedweekend (14 en 15 juni). De aftrap vindt plaats op het Centraal Station van Amsterdam. In een speciale pop-up store kan iedereen op unieke wijze kennismaken met het moois dat de Werelderfgoederen te bieden hebben. Bezoekers die de erfgoederen een warm hart toedragen krijgen een uniek reverspeldje. De nieuwe wethouders Cultuur in Noord-Holland ontvangen ook allemaal een speldje waarmee zij hun verbondenheid met het werelderfgoed kunnen uitdragen.

In Nederland zijn er negen gebieden met monumentale waarde aangewezen als UNESCO werelderfgoed; vier van deze plekken zijn in de provincie Noord-Holland. De campagne ‘Ik ben trots op mijn Werelderfgoed’ is een initiatief van de provincie Noord-Holland en wordt door tientallen erfgoedorganisaties ondersteund. De campagne laat bewoners en bezoekers van Noord-Holland kennis maken met de vier UNESCO werelderfgoederen en het samenhangende verhaal. Gedeputeerde Elvira Sweet: "De provincie Noord-Holland heeft een hele hoge dichtheid aan bijzonder cultureel erfgoed, bij bijna iedere bewoner ligt het erfgoed in zijn of haar achtertuin. Hier willen we de bewoners en bezoekers van Noord-Holland meer bewust van maken."

Op de website van Oneindig Noord-Holland - [www.oneindignoordholland.nl/nl-NL/campagne/werelderfgoed - zijn tientallen verhalen te lezen, wandel- en fietsroutes te downloaden en activiteiten te vinden.

Pop–up stores in de provincie

De komende weken staan op vijf verschillende plaatsen in Noord-Holland speciale pop-up stores:

In de pop-up store kan niets worden gekocht, maar bezoekers kunnen wel een cadeau ophalen. Er worden 6200 prijzen weggegeven, waaronder twee vakanties van Landal Greenparks voor zes personen en een diner in sterrenrestaurant Bij Jef op Texel.

Beheer, behoud en toegankelijkheid

De provincie Noord-Holland is zelf siteholder van de Stelling van Amsterdam.

Naast beheer en behoud wil de provincie cultureel erfgoed toegankelijk maken voor een breed publiek. Beheer, behoud én toegankelijkheid is een speerpunt binnen het cultuur- en landschapsbeleid van de provincie Noord-Holland.

Voor meer informatie over de exacte locaties, het programma en de tijden van de pop-up stores kijk op de website van Oneindig Noord-Holland - www.oneindignoordholland.nl/nl-NL/activiteit/12171/ontdek-werelderfgoed-en-win-mooie-prijzen-4.

De campagne wordt uitgevoerd door Stichting Oneindig Noord-Holland in opdracht van de provincie Noord-Holland.

De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernard Cultuurfonds en Landal Greenparks.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna