Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 juni 2014 Den Helder maakt 12 keer per jaar crossen mogelijk

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Maximaal 12 keer per jaar in het weekend crossen en dan alleen van oktober 2014 tot en met maart 2014. En daarvoor alle benodigde documenten overleggen. Dat is het voorstel dat burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder doen aan de Niedorper motorclub. Door motorcross deels mogelijk te maken worden de belangen van de omwonenden niet onevenredig geschaad.

De crossbaan op Kooypunt in Den Helder is tot 2012 tijdelijk in gebruik geweest (22 keer per jaar in de maanden oktober 2014 t/m april) met de vereiste tijdelijke vergunningen. De tijdelijke periode was bedoeld om in de regio een permanente crossbaan te realiseren. Dat is toen niet gelukt. Er komt nu wel een baan in Hollands Kroon, echter dat kan nog wel enkele jaren duren. De motorclub heeft Den Helder gevraagd tot die tijd de (gemeentelijke) grond aan de Luchthavenweg te mogen gebruiken en heeft daarvoor een hernieuwde omgevingsvergunning aangevraagd die het mogelijk zou maken om alle zaterdagen met uitzondering van de zomervakantie (circa 46 keer per jaar) te crossen. Zonder vergunning is het gebruik van het crossterrein voor trainingen en evenementen niet toegestaan: het is onder andere in strijd met het bestemmingsplan, de milieuregels en de Algemene Plaatselijke Verordening.

Oog voor crossers en omwonenden

Omdat de gemeente wel oog heeft voor het belang van de motorcrossers om te kunnen crossen totdat de permanente baan in Hollands Kroon beschikbaar is, wil het college tijdelijk activiteiten op de voormalige crossbaan in Den Helder toestaan. Maar dan niet zo vaak als de motorclub in haar aanvraag wilde. Het belang van de omwonenden op een ongestoorde woon- en leefomgeving is voor de gemeente ook van belang. In het verleden heeft Den Helder al vijf jaar motorcrossactiviteiten mogelijk gemaakt als tijdelijke oplossing voor de zoektocht naar een permanente locatie in de regio. Hierbij zijn ook afspraken met de omwonenden gemaakt over de tijdelijkheid. Daar kan de gemeente niet zomaar aan voorbij gaan. Ook is het faciliteren van tijdelijke motorcrossactiviteiten een regionale verantwoordelijkheid en niet alleen van Den Helder. Vier motorclubs in de regio zijn samen gegaan. Den Helder vindt het faciliteren van motorcrossactiviteiten in Den Helder voor al deze oude motorclubs onevenredig, zeker gezien de belangen van de omwonenden.

Dat betekent dus dat 12 keer per jaar het maximum aan activiteiten is dat de gemeente mogelijk maakt. Daarvoor moet de motorclub wel een vergunning aanvragen met alle daarvoor benodigde documenten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna