Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 juni 2014 Testen vaarpadplan Westelijke Staande Mastroute op 26 juni, 29 juni 2014 en 1 juli 2014

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op donderdag 26 juni, zondag 29 juni 2014 en dinsdag 1 juli 2014 testen provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat het vaarpadplan Westelijke Staande Mastroute. Hierbij wordt de haalbaarheid en de effecten van nieuwe brugbedientijden volgens een 'vaarpadplan' getoetst. De verwachting is dat het vaarpadplan ervoor zorgt dat de route efficiënter en sneller afgelegd kan worden, namelijk in 4,5 uur in plaats van de huidige 9 uur. Daarnaast wordt gekeken wat de effecten van het vaarpadplan zijn voor het overige vaar- en wegverkeer.

Vaarpadplan

Tijdens de testdagen zijn de openingstijden van de bruggen en sluis op het traject van de Westelijke Staande Mastroute op het vaarpadplan afgestemd. De tijden zijn zo gekozen dat ze zorgen voor een 'ideale doorvaart', een soort groene golf voor de scheepvaart. Hierdoor kan de afstand efficiënter en sneller worden afgelegd. Een aantal schepen vaart het vaarpad van Noord vanaf de brug Zijkanaal C (A9) naar Zuid, naar de Kaagbrug (A44) en anderen van Zuid naar Noord.

Gewijzigde openingstijden

Tijdens de pilot gaat de brug Zijkanaal C (A9) open om:

10.00 uur, 14.30 uur en 20.00 uur.

De Kaagbrug (A44) gaat op 26 juni 2014 en 1 juli 2014 open om:

En op zondag 29 juni 2014 om:

(↑ = doorvaart naar het Noorden/ ↓ = doorvaart naar het zuiden)

Doel van de pilot vaarpadplan

Het doel van de pilot vaarpadplan is om te kijken of de voorgestelde vaarpadplanning haalbaar is en wat de effecten hiervan zijn voor de scheepvaart en het wegverkeer. De ervaringen van de deelnemers, maar ook van de brug- en sluisbedienaren en de gevolgen voor het wegverkeer worden geïnventariseerd en meegenomen bij het ontwikkelen van een definitief vaarpadplan en een nieuw brugbedieningsbesluit.

Andere bruggen en sluizen op het traject

De andere bruggen en sluizen op het traject worden voor de deelnemers aan de test geopend wanneer zij bij een brug/sluis aankomen. Voor de andere vaarweggebruikers worden de bruggen en sluizen op de gebruikelijke wijze bediend.

Project Blauwe Golf

De pilot vaarpadplan is een onderdeel van het project Blauwe Golf waarin de provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, ProRail, Waternet (gemeente Amsterdam) en de gemeente Zaanstad deelnemen. Het doel van het project Blauwe Golf is te zorgen voor een betere doorstroming op het water en de weg. Het project Blauwe Golf is een onderdeel van het Rijksprogramma Beter Benutten, dat tot doel heeft de vaarwegen, wegen en spoorwegen beter te benutten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna