Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 30 juni 2014 Larsen/Westerhof winnen Texel Dutch Open

Ronde van Texel logoBron: www.roundtexel.com - In de aanloop naar de Ronde om Texel is ook het Texel Dutch Open zeilen gehouden en afgerond op vrijdag 27 juni, op de Noordzee bij Paal 17. Het team van Gunnar Larsen en Lisa Westerhof heeft de titel in de wacht gesleept in de grootste klasse. Het zeer ervaren zeilende 'stel' was, gemeten over zes gezeilde races, met afstand de beste. Op een tweede plaats eindigde het Engelse duo Northrop en O'Brien. Derde werd het team van Breur en Begemann. Totaal aantal: deelnemers 42. In de klasse met de iets kleinere catamarans won Texelaar Martin Maat.

Niet veel wind, wel spannende strijd

Het driedaagse kampioenschap begon met prachtige zeilomstandigheden op woensdag 25 juni 2014 Vier wedstrijden werden op de eerste dag gezeild. Op donderdag wist wedstrijdleider Norbert van der Kooij nog twee eerlijke wedstrijden te organiseren in de afstervende wind. Maar op de laatste dag, vrijdag 27 juni, kwamen de catzeilers niet meer in actie vanwege een gebrek aan wind.

Wedstrijdleider Van der Kooij was heel tevreden. 'We hebben meer dan vier races gevaren die nodig zijn voor een geldig kampioenschap.

Mooie races en vooral spannend. Op naar de Ronde op zaterdag!' Winnaar Gunnar Larsen zeilt samen met zijn partner Lisa Westerhof en waren een van de favorieten. Het duo zeilt op een Olympische Nacra17. Larsen heeft jaren van zeilervaring op de catamaran en Westerhof is meervoudig wereldkampioen in verschillende open boten. Westerhof stopte met fulltime zeilen na haar bronzen medaille op de Olympische Spelen van London 2012. Het duo maakte de favorietenrol meer dan waar.

Martin Maat won klasse 2

De deelnemers zijn onderverdeeld in twee klassen aan de hand van de zogeheten Texel Rating. Dat is een handicap-systeem waardoor boten van verschillende afmeting met elkaar kunnen wedijveren. Martin Maat is met recht een ervaren zeebonk. Maat zeilt niet alleen als een van de weinigen solo op een catamaran maar hij neemt het tegelijkertijd ook op tegen grotere cats. Martin Maat doet al vele jaren bovenin mee en ook dit jaar is Maat met afstand de beste.

Formule 18 Kampioenschap naar Northrop en O'Brien

Het Open Nederlands kampioenschap is ook gebruikt om het Open Nederlands kampioenschap in de Formule 18 te bepalen. De Formule 18 is de grootste catamaran-klasse. De winnaar was het Engelse team van Simon Northrop en John O'Brien.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna