Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 09 juli 2014 Junior masterclass archeologie in zomervakantie 2014

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op woensdag 30 juli 2014 en woensdag 13 augustus 2014 organiseert Huis van Hilde een junior masterclass archeologie. Deze leerzame en creatieve activiteit vindt plaats in Paviljoen Welgelegen in Haarlem. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen zich gratis aanmelden.

De masterclass begint met een kort college over archeologie. Archeologen geven uitleg over hun werk. Hierna volgt een rondleiding door de tentoonstelling 'Hierna(nog)maals', waarbij een verbinding wordt gelegd tussen archeologisch materiaal en moderne kunst. Vervolgens mogen de deelnemers zelf iets nieuws maken met oude (door archeologen opgegraven) scherven en klei. De masterclass wordt georganiseerd door Archeoles.

Data en tijden

De masterclass vindt plaats op woensdag 30 juli 2014 en woensdag 13 augustus 2014 en start op beide dagen om 11:00 uur en om 14:00 uur. Het programma duurt anderhalf uur is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Locatie: Paviljoen Welgelegen, Dreef 3, Haarlem.

Aanmelden

Deelname is gratis. Inschrijven kan via en via www.facebook.com/huisvanhilde.

Vermeld bij de inschrijving de datum, tijd het aantal personen en de leeftijd.

Huis van Hilde

Noord-Holland krijgt een nieuw archeologisch depot. Huis van Hilde, archeologiecentrum Noord-Holland, wordt in opdracht van de provincie Noord-Holland gebouwd in Castricum en gaat begin 2015 open. Alle archeologische vondsten en collecties die de provincie in de loop van decennia heeft verzameld worden er bewaard. De tentoonstelling in Huis van Hilde toont de archeologische geschiedenis van Neanderthalers tot en met de Tweede Wereldoorlog. De vaste tentoonstelling bestaat uit een aantal levensechte mensfiguren, waaronder Hilde en de Steentijdman van Mienakker. In de tentoonstelling staan veel nooit eerder getoonde archeologische topvondsten. Het centrum verzorgt ook educatieve activiteiten, tijdelijke tentoonstellingen en evenementen.

Meer informatie op www.huisvanhilde.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna