Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 30 juli 2014 Zwanenproject gemeente Schagen (Zijpe) afgerond

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op dinsdag 29 juli 2014 014 heeft wethouder van kunst en cultuur Ben Blonk de laatste zwaan onthuld op het Dorpsplein in Callantsoog. Samen met kunstenares Rini Klaver uit Hippolytushoef en steenhouwer Rob Glas uit Anna Paulowna verwijderde hij een doek waaronder de zwaan was verborgen. Ook waren er vertegenwoordigers aanwezig van de dorpsraad en de ondernemersvereniging.

Ter herinnering aan de voormalige gemeente Zijpe is medio 2012 besloten om aan de dorpen in de Zijpe een geschenk te geven in de vorm van een zwaan. Aan kunstenares Rini Klaver is toen de opdracht verleend om 8 zwanen te maken.

De eerste zwaan is op 10 december 2012 onthuld in "De Herboren Toren" in Burgerbrug en ter afronding van het project is de laatste geplaatst in Callantsoog.

Op de volgende locaties kunnen de beelden worden bekeken:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna