Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 augustus 2014 Ecomare Zomerkamp groot succes

Ecomare logoBron: Ecomare - Zo'n week is snel voorbij. De 31 kinderen, 5 begeleiders en 2 Ecomare medewerkers die deelnamen aan het zomerkamp hebben met veel plezier van alles ondernomen op het eiland. Natuurlijk heel veel natuurdingen, maar ook veel lol gemaakt en delen van Texel goed leren kennen. Alles verliep ... hmmm nou, bijna volgens planning. Sommige dingen gingen anders, maar dat maakte het ook spannend!

Boodschappen

Voor de hele week werd er boodschappen besteld bij de groothandel. Toen er om 16 uur op maandagmiddag nog steeds niets afgeleverd werd heeft één van de begeleiders toch even gebeld waar het bleef. Toen bleek dat de bestelling nooit was aangekomen! Gelukkig kon het restaurant van Ecomare inspringen en zorgde die avond voor een heerlijke maaltijd.

Activiteiten

De kinderen waren tussen de 8 en 14 jaar oud. De meeste activiteiten hebben ze samen gedaan. Zoals golfsurfen en wandelen in de Slufter. Voor de afwisseling hebben ze een bezoek gebracht aan Kaap Skil en natuurlijk Ecomare. Ook waren er veel spelletjes, zelfs in het donker! Ooit van Bourgondische patatten gehoord? Doe volgend jaar mee om er achter te komen wat dat is. De oudere kinderen hebben een rondleiding gekregen in het zeeonderzoeksinstituut het NIOZ terwijl de jongere kinderen gingen vissen met een kornet, een ouderwetse vismethode.

Fotoboek

Op de tweede dag heeft begeleider Remko samen met de groep een fotoboek aan Ecomare aangeboden. Dit was naar aanleiding van het na 10 jaar mogelijk verdwijnen van het zomerkamp. Maak je geen zorgen: volgend jaar weer hoor!

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna