Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 augustus 2014 Presentatie bijwonen en zelf een onderdeel van een kunstwerk maken tijdens Kunstroute Zijpe op zondag 10 augustus 2014

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op zondag 10 augustus 2014 kunnen geïnteresseerden een presentatie bijwonen van de aan Kunstroute Zijpe 2014 deelnemende kunstenares Mai Movrin. De presentatie start om 14:00 uur in de kerk waar zij haar kunstwerken exposeert, de kerk van Sint Maartensbrug aan de Grote Sloot 233. Tijdens de presentatie zal zij een toelichting geven over haar fascinatie voor de natuur, welke een inspiratiebron is voor haar werk.

Mai Morvin maakt gebruik van gerecycled materiaal en technieken ontwikkeld door de mens. De bezoekers zullen inzicht krijgen in haar werkwijze. Na afloop van de presentatie kunnen geïnteresseerden, onder begeleiding van Mai Movrin, een eigen "Infinity Flower", een ode aan de natuur, maken. Infinity Flower is een van de kunstwerken die Mai Movrin dit jaar Tijdens Kunstroute Zijpe exposeert. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname, wel wordt men gevraagd een plank van ± 20 x 35 cm. mee te nemen. Mai Movrin zorgt voor het gereedschap, de stelen en het bevestigingsmateriaal, zodat de "Infinity Flowers" daadwerkelijk geplaatst kunnen worden bij het kunstwerk bij de Grote Sloot 433.

Mai Movrin natuur, mens en kunst in beweging

Mai Movrin is gefascineerd door de natuur met zijn immense adaptieve vermogen, het continu in beweging zijn, evoluerend tot nieuwe vormen en symbioses. In haar werk houdt zij zich bezig met de tegenstelling tussen kracht en kwetsbaarheid in relatie tot het thema 'natuurlijke geborgenheid.' Een aantal van haar werken bewegen toeschouwers om in beweging te komen en nodigen uit om deel te nemen aan het kunstwerk.

Renate Jörg treedt op in de kerk van Oudesluis

Renate Jörg (piano, accordeon en zang) zal op zondag 10 augustus, tijdens Kunstroute Zijpe, een optreden verzorgen in de kerk van Oudesluis aan de Noorderweg 14. Renate Jörg speelt eigen stukken van haar net verschenen CD "Und schiefe Scheitel kämmt der Wind": Duitse gedichten op muziek gezet, van Rilke tot Ringelnatz, poëzie van Dada en Morgenstern. Het wordt een reis langs absurde kreten, kleine geheimen, grote emoties en heel intieme momenten.

Van zondag 29 juni 2014 t/m zondag 17 augustus 2014 vindt in de gemeente Schagen, in de Kop van Noord-Holland, de 21ste editie plaats van Kunstroute Zijpe. De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn te vinden langs de westzijde van de Grote Sloot, tussen Oudesluis en Burgerbrug. De buitenexpositie is van 29 juni 2014 t/m 17 augustus 2014 elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen. De binnenexposities in de kerken zijn op de zondagen geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe 2014 zie de website www.kunstroutezijpe.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna