Cultuur, Sport & Recreatie: 06 augustus 2014 Actie voor aankoop natuur bij Eendenkooi 't Zand

Landschap Noord-Holland logoBron: Landschap Noord-Holland - Landschap Noord-Holland start een grote actie om een belangrijk natuurgebied te kopen. Naast de Eendenkooi 't Zand is 15 ha bloemrijk grasland te koop. Het Landschap wil deze weilanden vol met weidevogels en orchideeën kopen om ze voor eeuwig te beschermen. Landschap Noord-Holland wil het geld door crowdfunding en door een actie onder de donateurs verzamelen.

De weilanden waren van een vorig jaar overleden boer én groot natuurliefhebber.

In het grasland broeden veel weidevogels als grutto, kievit en tureluur. In het voorjaar zien ze geel van de ratelaars en paars van de echte koekoeksbloemen en rietorchissen. Het zou zonde zijn als deze 15 hectare (22 voetbalvelden) natuur verloren gaat. Het is de grootste aankoop voor Landschap Noord-Holland sinds lange tijd.

Grond is in deze tijd erg gewild voor industrie en landbouw. De aan te kopen percelen liggen tussen een industrieterrein en de eendenkooi die al door het Landschap wordt beheerd. Landschap Noord-Holland heeft voorrang bij de verkoop.

Er is dus een unieke kans om het gebied voor altijd veilig te stellen.

Samen investeren in méér natuur

De actie voor dit terrein is hard nodig, want de pot waaruit Landschap Noord-Holland grond aankopen doet, moet hoog nodig aangevuld worden om nieuwe aankopen te doen. Voor deze aankoop is geen subsidie beschikbaar. Draag daarom alstublieft gul bij aan ons Fonds Aankoop Natuurgebieden! Mensen die doneren, krijgen in 2015 een gratis excursie door dit prachtige gebied aangeboden zodat ze zelf de rijkdom kunnen ervaren. De actiepagina staat hier: www.landschapnoordholland.nl/actie

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
d site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna