Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 11 augustus 2014 Walvisdag bij Ecomare op donderdag 14 augustus 2014

Ecomare logoBron: Ecomare - Komt allen! Op donderdag 14 augustus 2014 zet Ecomare de walvis centraal tijdens een speciale Walvisdag. Op deze dag zijn er voor volwassenen en kinderen allerlei leuke activiteiten die te maken hebben met walvissen. Lezingen, knutselen, poppenkast en zelfs een spiksplinternieuwe tijdelijke expositie over de dwergvinvis die onlangs in het Marsdiep bevrijd werd van een net.

Walvissen zijn trekpleister

Door de nieuwe Walviszaal is er bij Ecomare meer aandacht gekomen voor grote zeezoogdieren. Tegenwoordig worden walvissen als indrukwekkende dieren beschouwd die, als ze voor de Nederlandse kust worden gezien, drommen mensen trekken. Ook als er een dood aanspoelt haalt dat het nieuws. Heel vroeger zag men walvissen als gevaarlijke zeemonsters, later als bron van grondstoffen.

Lezingen

Er worden drie verschillende lezingen gegeven. Pierre Bonnet vertelt over het bergen van een walvis; Arthur Oosterbaan zal zowel in het Duits als Nederlands vertellen over de evolutie van deze soort en Adrie en Ineke Vonk zullen via een fotopresentatie verslag doen van hun bijzondere reizen met als doel: walvissen spotten!.

Dwergvinvis

Op het buitenterrein is het net te zien dat de dwergvinvis in het Marsdiep op zaterdag 2 augustus 2014 met zich meedroeg. Schipper Peter Gompelman slaagde er in het net van de walvis af te trekken. Bij het net hangen foto?s en een interview met Gompelman.

Voor de kleintjes

Ook voor de kleintjes zijn er activiteiten. Er is twee keer een poppentheater en er kan geknutseld en getekend worden. Bovendien wordt er spannend voorgelezen uit een prentenboek in de plaggenhut! Mis het niet!

Meer weten

Kijk op www.ecomare.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna