Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 18 augustus 2014 Wethouder Van der Veek opent sportpark 'de Veersloot' op 28 augustus 2014 in Dirkshorn

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Donderdag 28 augustus 2014 opent wethouder van der Veek het gerenoveerde sport- en recreatiepark 'de Veersloot' in Dirkshorn. De officiële openingshandeling is om 16.00 uur. De renovatie van het park komt voort uit het Leefbaarheidsplan voor Dirkshorn en omstreken. Begin 2011 stelde de Dorpsraad dit plan op, in samenspraak met de inwoners. één van de belangrijkste zaken uit dit plan was de wens van de inwoners om de sport- en recreatievoorzieningen in het dorp op peil te houden.

Het College en de Raad van de toenmalige gemeente Harenkarspel hebben deze ontwikkeling mogelijk gemaakt. Zo is het tennispark vernieuwd, zijn de voetbalfaciliteiten en het zwembad ondergebracht in een gezamenlijke accommodatie en zijn de toegang en de parkeermogelijkheden sterk verbeterd.

Een voorwaarde bij deze ontwikkeling was de oprichting van een stichting, die als taak zou krijgen om het verenigingsleven in Dirkshorn te ondersteunen en de sportmogelijkheden op de lange termijn te waarborgen. Dit is stichting Dynamisch Dirkshorn geworden. Op dit moment zijn meer dat 10 verenigingen lid van de stichting.

De Dorpsraad Dirkshorn en omstreken heeft de ontwikkelingen gestimuleerd en is blij met het resultaat. "Zonder steun van de gemeente was dit resultaat nooit tot stand gekomen", zegt de dorpsraad. Daarnaast heeft een groot aantal vrijwilligers hun steentje bijgedragen aan het nieuwe sport- en recreatiepark de Veersloot. Ter stimulering van de Leefbaarheid in Dirkshorn heeft de Wooncompagnie een deel van de ruimtelijke inrichting van het centrale plein gesponsord.

De officiële openingshandeling vindt plaats op 28 augustus 2014 om 16.00 uur, bij de toegang tot het sport- en recreatiepark aan de Voorpolderweg 2 in Dirkshorn.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna