Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 augustus 2014 Monumentendag 13 en 14 september 2014

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Twee dagen lang zijn vele monumenten in Hollands Kroon gratis toegankelijk. De 7 historische verenigingen die de gemeente Hollands Kroon rijk is, hebben hun krachten gebundeld om Monumentendag 2014 mogelijk te maken.

Veel vrijwilligers en eigenaren van monumenten zetten zich twee dagen lang in om u kennis te laten maken met de vele monumenten in de gemeente Hollands Kroon.

Onderstaand kunt u een folder downloaden met hierin de monumenten met adressen.

Grote diversiteit aan monumenten

Hollands Kroon heeft als gemeente nog maar een korte historie, maar de 22 kernen die Hollands Kroon vormen, zijn rijk voorzien van onze geschiedenis. Monumenten kunnen eeuwenoud zijn: het Polderhuis te Wieringerwaard (1612), de Westfriese Omringdijk (vanaf de 10e eeuw), maar ook recenter het Joods Werkdorp Nieuwersluis in de Wieringermeerpolder (1934). Of het zijn geen gebouwen, maar bijvoorbeeld een varend monument De KH44, de jol waarmee in de voormalige Zuiderzee op ansjovis en Zuiderzeeharing werd gevist in de winter van 1899/1900.

Nu ligt de KH44 weer in volle glorie in zijn thuishaven Kolhorn. En zo kan ik wel pagina’s volschrijven. Een ieder herkent zich wel in een monument.

Een Boekje over de open monumentendag in Hollands Kroon is te downloaden op www.hollandskroon.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna