Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 augustus 2014 Uitbreiding Mountainbikeroute Texel op komst

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - door Erik van der Spek - Wielersport Texel gaat de mogelijkheden om op Texel te mountainbiken uitbreiden met 27,7 kilometer op terrein van Staatsbosbeheer. Dinsdag 19 augustus ondertekenden Trudy van der Zanden, districtshoofd Staatsbosbeheer en Leo Timmers, voorzitter Wielersport Texel, een overeenkomst bij het startpunt van het huidige 9 kilometer lange parcours langs het Westerslag.

Het streven is om uiteindelijk op Texel een route van 100 kilometer voor mountainbikers aan te leggen. Van de uitbreiding wordt 27,7km op het terrein van Staatsbosbeheer gerealiseerd. De uitbreiding vindt plaats in het Nationaal Park Duinen van Texel en langs het Waalenburgerdijkje. Voor nieuw aan te leggen delen van de route is de vereniging de benodigde vergunningen en ontheffingen bij de gemeente en provincie aan het aanvragen. De verwachting is dat de vereniging de komende winter in ieder geval delen van het tracé kan realiseren.

Gecombineerd gebruik

De uitbreiding bij Staatsbosbeheer gaat om 27,7 kilometer. Het gaat om stukken van de 100 kilometerrouten en om verbindingen om deze route in te korten. De uitbreiding is voor een groot deel in de vorm van zogenaamd single track in de berm van fietspaden. Op dit smal spoor kan alleen achter elkaar gereden worden.

Op een aantal plekken wordt medegebruik mogelijk. Bij medegebruik blijven paden in de eerste plaats ruiterpad of wandelpad. Wanneer onverhoopt het medegebruik toch niet mogelijk blijkt, past de vereniging de route aan en gaan mountainbikers daar weer gebruik maken van bestaande fietspaden.

Gebruik van ruiterpaden vindt in overleg met paardensport-organisaties alleen buiten De Dennen plaats. Het gaat onder andere om het nog te realiseren ruiterpad vanaf de Oorsprongweg naar het Krimbos. Ook wordt medegebruik van enkele wandelpaden mogelijk.

Gedragscode mountainbiken

Medewerking aan de uitbreiding van de mogelijkheden om te mountainbiken is voor Staatsbosbeheer niet vanzelfsprekend en zonder voorwaarden. Met de vereniging is afgesproken dat zij nog sterker mountainbikers in het algemeen en haar leden in het bijzonder, op de naleving van de gedragscode voor het mountainbiken zullen aanspreken: fiets alleen daar waar het is toegestaan; respecteer de natuur: plant én dier; fiets in kleine groepjes; waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk; benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets; voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond; maak geen onnodig lawaai; laat geen afval achter. Ook zal de vereniging mensen waarvan zij weten dat zij zich niet aan deze gedragscode houden, persoonlijk aanspreken op hun gedrag en zo mogelijk uitsluiten van hun activiteiten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna