Cultuur, Sport & Recreatie: 26 augustus 2014 Wadlopen in De Slufter op Texel

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - door Erik van der Spek - Normaal moet je om te kunnen Wadlopen de Waddenzee opzoeken. In het struingebied van De Slufter op Texel kan het ook langs de Noorzeekust. In en langs de afgesneden bocht van de Slufterkreek is ondertussen ongewoon veel slik afgezet voor een strandkwelder. Bij laag water kun je hier dus wadlopen. Een spannende activiteit voor kinderen, er kunnen wel eens laarzen in het slik achter blijven. Maar dan is er vast wel een ouder die voor redding zorgt.

De net binnen de duinen gelegen bocht van van de Slufterkreek is een paar jaar geleden afgekort door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Vroeger werd deze bocht door de natuur afgesneden wanneer de kreek bij het strand ver naar het noorden liep. Doordat uit zorg voor de kustveiligheid de kreek maar binnen een beperkt gebied mag bewegen werd de bocht binnen de duinen steeds langer. Uit een TNO onderzoek is bekend dat zodra de totale lengte van de kreek te lang zou worden De Slufter zou kunnen verzanden. Daarom is Staatsbosbeheer blij met deze kunstmatige afsnijding. Ondertussen loopt er onderzoek om te kijken of het veilig is de natuur hier wel haar eiegen gang te laten gaan en wat dit dan voor De Slufter betekend.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna