Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 01 oktober 2014 Schagen: Wethouder Bouwes plaatst informatiepaneel wandelroutenetwerk

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op zijn laatste werkdag, dinsdag 30 september, legt wethouder Jan Bouwes de laatste hand aan het plaatsen van het informatiepaneel bij het NS station in Schagen. Dit paneel toont de routes die, vanaf het station, te lopen zijn in het wandelnetwerk Schagen-Stad. Het station wordt een startpunt in het netwerk.

Andere startpunten met informatieborden zijn bij Slot Schagen, Tolke, Schagerwiel en Haringhuizen. De routes zijn toegankelijk vanaf 1 oktober 2014. De officiële opening volgt later.

Het wandelnetwerk Schagen-Stad is deels een vernieuwing van eerdere routes.

Onder meer door bewegwijzering en toegevoegde delen over boerenland. Opmerkelijk is daarbij het herstel van de historische pelgrimsroute naar de Mariakapel in Keinse. Wandelaars kunnen straks kiezen voor een route dwars door de weilanden van biovarkensboerderij Wennekers naar de Westfriesedijk. In het broedseizoen is dit boerenlandpad even gesloten om de vogels te beschermen. Maar de rest van het jaar zal het open zijn. Met een touwtrekpontje kunnen de wandelaars zich straks zelf naar de overkant varen, om daar via een houten trap de dijk op te klimmen en zo verder naar de Mariakapel te lopen. Tijdens het broedseizoen is de route iets anders en gaat men over de deels onverharde Trapweg naar de bestaande dijkopgang van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

In deze najaarsperiode worden ook nieuwe wandelroutes aangelegd in andere delen van de gemeente, rond en langs de dorpen. Eerst in de Zijpe en daarna bij Eenigenburg, Dirkshorn en Waarland. Die routes gaan eveneens deel uit maken van het toekomstige ‘van kust tot kust wandelpad’ West Friesland Dwars. De wandelroutes komen voort uit eerdere plannen van de voormalige gemeenten en daarvoor reeds toegekende subsidies van de provincie en Europa.

Met voor Schagen aanvullende subsidie doet de provincie naar verwachting bovendien mee, omdat de routes onderdeel gaan uitmaken van het wandelnetwerk Kop van Noord-Holland. Dit volgens het programma Groen in de Kop, een samenwerkingsproject tussen Schagen, Hollands Kroon en Den Helder. Het streven is er op gericht de projecten in Schagen voltooid te hebben in het voorjaar 2015.

Wethouder Bouwes heeft zich in voormalig Schagen al actief ingezet voor aanleg van de wandelroutes. Als een van zijn laatste wapenfeiten past daarom de eer van zijn rol bij het plaatsen van het informatiebord bij het Startpunt Station Schagen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna