Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 01 oktober 2014 Vereniging bezig met realisatie Roockershuyspark Tuitjenhorn

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Lees hier het persbericht geschreven uit naam van vereninging Roockershuyspark.

Een groep natuurbewuste inwoners van Tuitjenhorn heeft een vereniging opgericht, samen met de Dorpsraad, het 'Roockershuyspark' in Tuitjenhorn-Oost te realiseren. Nu nog een troosteloos ogend stuk grond met 'n enkel schelpenpaadje.

Er zijn gespecialiseerde vrijwilligers benaderd om belangenloos mee te werken.

Door Tuinarchitect Mirjam Bontje van 'Tuin van Heden' is een fraai ontwerp gemaakt. Om dat plan in één keer uit te voeren is veel geld nodig. De overheid neemt dergelijke kosten niet meer vanzelfspekend voor haar rekening, we beleven 'andere tijden'. De gemeente Schagen heeft op initiatief van Jelle Beemsterboer € 30.000,- toegezegd.

Clusiuscollege Schagen zet vak-leerlingen in

De Vereniging Roockershuyspark gaat, samen met de Gemeente Schagen, zorgen voor de aanleg en het onderhoud. Gesteund door het inzetten van 'vakmensen in opleiding' van het Clusius College uit Schagen Onder de enthousiaste leiding van leraar Auke de Boer. Op dit college bestaat een gerichte opleiding voor jongens én meiden met 'groene vingers'

Landschap Noord-Holland waakt over onze bomen

Bij het Landschap Noord-Holland loopt een aanvraag voor een subsidie. Deze komt uit een door de Provincie ingestelde regeling, die het behoud moet bevorderen van 'kenmerkende Noord-Hollandse boomsoorten'. Zoals bijv. de knotwilg.

Ecologische oever door het Hoogheemraadschap

Het Hoogheemraadschap Noordkop levert een forse bijdrage voor de aanleg van een speciale 'ecologische'oever. Hierbij wordt gepoogd een zich gestaag ontwikkelend, puur natuurlijk landschap te bereiken. In uw regionale dagblad worden de veranderingen elk jaar op de voet gevolgd.

Locoburgemeester zet plan in gang

Donderdag 2 oktober 2014 17.00 uur zal locoburgemeester Jelle Beemsterboer op het terrein in Tuitjenhorn-Oost voor deze parkrenovatie de symbolische aftrap verrichten.

Loterij dankzij sociaal betrokken ondernemers

Tegelijk start er in Tuitjenhorn een huis-aan-huis verkoop van loten. Opbrengst gaat geheel naar de Vereniging Roockershuyspark. De 20 aantrekkelijke prijzen zijn beschikbaar gesteld door sociaal betrokken bedrijven en winkels die het plan van de bewoners van harte ondersteunen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna