Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 03 oktober 2014 Nieuw stappenplan Beestenboel in zwembad De Terp te Wieringerwerf

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De weg naar zwemdiploma A is voor jonge kinderen best lang. Dit was voor het personeel van zwembad De Terp reden om zelf een stappenplan te ontwerpen. Zo kunnen de kinderen stap voor stap naar het A-diploma toewerken: een goede voorbereiding en tevens een leuke stimulans om de weg naar A aantrekkelijk te maken en te houden.

Informeel en speels

Het stappenplan heeft de naam Beestenboel gekregen. Ten eerste omdat de certificaten, die bij de stappen horen leuke plaatjes zijn van dieren, die kinderen aanspreken. Ten tweede, omdat het informeel en speels klinkt, wat nu net de bedoeling is. Alle kinderen kunnen eraan meedoen. Het enige wat er van de kinderen verwacht wordt, is dat ze echt proberen alles zo goed mogelijk uit te voeren. Dit mag met behulp van materiaal, de lesgever of ouder. De ouder mag tijdens iedere test-les meedoen of kijken. De kinderen sparen alle certificaten bij elkaar, die ze in een album kunnen bewaren.

Zwem-ABC

Als de leerlingen eraan toe zijn om te gaan oefenen voor het echte diploma A, zijn ze al op een leuke en speelse manier goed voorbereid om aan deze laatste stap te werken. Vervolgens kunnen ze dan doorzwemmen voor diploma B en C om het zwem-ABC compleet te maken en zo zwemveilig te raken.

Meer informatie: http://zwembaddeterp.nl/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna