Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 13 oktober 2014 Breng je schelp bij Ecomare op 16 oktober 2014

Ecomare logoBron: Ecomare - Gedraaide, platte, grote, kleine. Heb jij nog schelpen in huis? Zelf gevonden of vroeger van opa geweest, maar je weet niet wat het is? Op donderdag 16 oktober 2014 is het "Breng je schelp"-dag bij Ecomare. Een schelpendeskundige is van 11 tot 16 uur aanwezig om meegebrachte schelpen op naam te brengen en te vertellen waar ze vandaan komen. Bijzonder of gewoon, alles is welkom. Kom je ook?

Voor jong en oud

Schelpen zijn huizen voor weekdieren. Mensen die weekdieren, en dus ook schelpen, bestuderen heten malacologen. De Nederlandse Malacologische Vereniging bestaat dit jaar 80 jaar. Het jubileum wordt landelijk gevierd met "Breng je schelp"-dagen in verschillende natuurhistorische musea. Op 16 oktober 2014 is Ecomare aan de beurt. Schelpendeskundige Jaap de Boer zit in de hal van het centrum, dus vóór de kassa. Schelpen van over de hele wereld kunnen meegebracht worden, maar ook een mooie vondst van het Texelse strand is welkom. Iedereen mag komen, jong en oud. Voor de gelegenheid is in de hal een vitrine gevuld met bijzondere schelpen van Ecomare.

Wat zijn weekdieren?

Ze zijn zacht, blubberig en hebben geen botten, oftewel ze zijn behoorlijk "week". Vandaar dat wij ze weekdieren noemen. De groep van de weekdieren is de op één na soortenrijkste diergroep ter wereld. Alleen van de geleedpotigen (insecten, spinnen, kreeftachtigen) bestaan nog meer soorten. Bij de weekdieren horen onder andere de slakken, tweekleppigen zoals mossels en kokkels maar ook bijvoorbeeld inktvissen. Ze leven zowel in zee als in het zoete water en op het land.

Meer weten?

Website: www.ecomare.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna