Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 17 oktober 2014 G-niale Kunstweek Den Helder van 24 t/m 31 oktober 2014

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Op initiatief van MEE Noordwest-Holland wordt van vrijdag 24 tot vrijdag 31 oktober, voor de eerste keer, in Den Helder de G-niale Kunstweek gehouden. Dit is een project waarbinnen zo'n dertig organisaties en scholen in Den Helder samen cultuur en kunst maken.

Wat is de G-niale Kunstweek?

De G-niale Kunstweek staat voor 'Geniaal' en 'Gezamenlijk' kunst en cultuur maken en beleven. Het doel van dit project is door inzet van kunst en cultuur drempels te verlagen en jongeren met en zonder een beperking samen te laten nadenken over kunst en cultuur.

Het thema van deze kunst- en cultuurweek is: 'Het Ritme van nu, waar kunst verbindt'.

Activiteiten en doelgroepen

Op het gebied van theater, kunst en expositie, aanbod voor scholen en workshops, worden allerlei initiatieven uitgewerkt. Het aanbod wordt grotendeels gemaakt en gedeeld door jongeren tussen 11 en 21 jaar. Brede school De Fontein start het project met het maken van een mascotte voor de week.

Zelf meedoen!

Wethouder Welbevinden, Dirk Pastoor, is ambassadeur van de G-niale kunstweek Den Helder. Hij verricht op maandag 27 oktober 2014 om 15.00 uur de officiële opening in de Kopgroep Bibliotheek.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze opening bij te wonen. én u kunt vanaf maandag 27 oktober 2014 ook zelf meewerken aan het kunstwerk voor de expositie over 'Het Ritme van Den Helder'. Meewerken kan op maandag van 14.00 tot 20.00 uur, en dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 20.00 uur in de Kopgroep Bibliotheek. Het kunstwerk wordt onthuld op vrijdag 31 oktober 2014 om 16.00 uur in Kunsthal 45, Koningsstraat 43-45 in Den Helder.

Overzicht

Op de website www.g-nialekunstweek.nl leest u meer over dit project en vindt u een compleet overzicht alle activiteiten. Of bezoek de facebook-pagina 'de g-nialekunstweek' voor meer informatie.

Website MEE Noordwest-Holland: www.meenwh.nl/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna