Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 oktober 2014 Ecomare: Breng je schelp succesvol

Ecomare logoBron: Ecomare - Schelpen uit Griekenland en IJsland, vondsten uit Nederland en fossiele schelpen uit Luxemburg. Er werden afgelopen donderdag heel wat schelpen meegenomen naar Ecomare! In verband met de "breng je schelp"-dag was er een deskundige van de schelpdiervereniging aanwezig om de schelpen op naam te brengen en er meer over te vertellen. En daar werd gretig gebruik van gemaakt.

De hele dag door werden er schelpen gebracht en namen geïnteresseerden een kijkje bij de stand van de vereniging. Het was een leuke en drukke dag!

Voor jong en oud

Schelpen zijn huizen voor weekdieren. Mensen die weekdieren, en dus ook schelpen, bestuderen heten malacologen. De Nederlandse Malacologische Vereniging bestaat dit jaar 80 jaar. Het jubileum wordt landelijk gevierd met Breng je schelp-dagen in verschillende natuurhistorische musea. Afgelopen donderdag was Ecomare aan de beurt. Schelpendeskundige Jaap de Boer bracht de meegenomen schelpen op naam. Iedereen kon terecht bij zijn stand om schelpen te bekijken of meer te weten te komen over schelpdieren. Zijn enthousiaste verhalen leverden de Nederlandse Malacologische Vereniging ook nog twee extra leden op.

Meer weten? Kijk op www.ecomare.nl en www.spirula.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna