Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 28 oktober 2014 Eindeloos wandelen in de Kop van Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland heeft een flinke subsidie toegezegd voor de aanleg van een nieuw wandelnetwerk in de Kop van Noord-Holland, een project van de samenwerkende gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.

Wandelaars kunnen straks eindeloos wandelen over 425 km aaneengesloten routes in de omgeving van Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. De tochten, gaan dwars door weilanden, mooie landschappen en langs interessante plaatsen. Wandelaars kunnen optimaal genieten van groen, natuur en cultuur. Enkele delen van het netwerk zijn al klaar en in 2018 is dit wandelnetwerk helemaal gereed.

Initiatief gemeenten

Het initiatief voor wandelnetwerk in de Kop van Noord-Holland komt van de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Het plan maakt deel uit van het programma 'Groen in de Kop'. De gemeenten financieren samen met de provincie dit wandelnetwerk. Recreatie Noord-Holland coördineert de uitvoering en beheer van dit wandelnetwerk.

Wandelnetwerk

Wandelnetwerk logo Een wandelnetwerk is een web van paden dat verbindingen legt tussen steden en groen. Bij elk startpunt is parkeergelegenheid en een informatiepaneel met routes. De routes zijn met twee gekleurde pijlen in twee richtingen bewegwijzerd. De routes variëren van 3 tot 12 km. Wandelaars kunnen ook zelf een leuke route samenstellen. Alle informatie staat op www.wandelnetwerknoordholland.nl.

Onderdelen van wandelnetwerk Kop Noord-Holland gereed

Rond Waarland, Schagen, Sint Maarten, Valkoog is al een begin gemaakt met het netwerk en zijn wandelroutes met elkaar verbonden. Deze routes worden doorkruist door lange afstand wandelroutes zoals Noord-Hollandpad, Nederlands Kustpad (LAW 5) en het nog aan te leggen Westfries Dwars (LAW 14). Al deze routes maken straks onderdeel uit van het wandelnetwerk.

Samenwerking

Voor de realisatie van het wandelnetwerk wordt samengewerkt met vrijwilligers, agrariërs, ondernemers en de terreinbeheerders Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Landschap Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna