Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 02 december 2014 Gemeente Schagen start in 2015 met vitaal Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo uit Schagen start in januari 2015 , voor twee jaar, het GALM en Sociaal Vitaal project onder de naam 'Vitaal Schagen'. In samenwerking met Sportservice Schagen, Wonen Plus Welzijn, LSBO Schagen, stichting GALM, GGZ, Sportservice Noord-Holland en de gemeente Schagen is er een subsidie aanvraag 'sportimpuls' ingediend en toegekend.

Lycurgus Advendo is de hoofdaanvrager en tevens de aanbieder van toekomstig beweegaanbod. Het doel van dit project is om 65 plussers uit de stad Schagen, in beweging te krijgen door het creëren van een gevarieerd laagdrempelig beweegaanbod dicht bij huis.

Om chronische klachten, eenzaamheid en overgewicht tegen te gaan is bevorderen van bewegen een hoofdthema in het lokale gezondheidsbeleid van de gemeente Schagen, met specifiek aandacht voor de doelgroep ouderen. Om aan te sluiten bij dit beleid is de Sportimpuls aanvraag gedaan. Vitaal Schagen is een combinatie van de interventies GALM en Sociaal Vitaal, waarbij ook het bestaande sport- en beweegaanbod voor ouderen met en zonder beperking extra onder de aandacht wordt gebracht. Vitaal Schagen is gericht op ouderen tussen de 65 en 75 jaar uit de kern Schagen. De doelstelling van het project is het bevorderen van bewegen door ouderen.

De doelgroep krijgt een persoonlijke brief via de gemeente. De helft van deze doelgroep wordt uitgenodigd voor de fitheidstest die in februari 2015 zal plaatsvinden en de andere helft ontvangt een uitnodiging voor de fitheidstest in het voorjaar van 2016. Mensen kunnen zich dan aanmelden voor een fitheidstest waarbij verschillende testen aan bod komen. U kunt bijvoorbeeld denken aan bloeddruk, reactietest, knijpkracht en beenkracht. Tijdens de fitheidstest worden uw scores op een formulier bijgehouden en na de test besproken met een adviseur. U kunt er daarna voor kiezen om deel te nemen aan een beweegprogramma of bijvoorbeeld in te stromen bij het bestaande beweegaanbod. De lessen sluiten aan op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Er wordt uiteraard ook rekening gehouden met bijvoorbeeld lichamelijke klachten.

GALM

GALM is een bewegings- stimuleringsprogramma voor senioren in de leeftijd van 55 tot 85 jaar die onvoldoende lichamelijk actief zijn en te kennen geven meer te willen bewegen.

Sociaal Vitaal

Sociaal Vitaal is een programma voor onvoldoende lichamelijk actieve en sociaal en mentaal kwetsbare ouderen.

Neem voor meer informatie contact op met Judith Gielens van Sportservice Schagen (0224) 21 47 74.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna