Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 03 december 2014 De Lentetuin 2015 blikt terug: 200 jaar koninkrijk

De 35e editie van de Lentetuin Breezand - www.lentetuin.nl - neemt een duik in de Nederlandse geschiedenis. Met dit thema haakt de Lentetuin in op op de festiviteiten van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk - www.200jaarkoninkrijk.nl - U kunt enkele historische momenten en gebouwen uit 200 jaar koninkrijk gewoon op de Lentetuin zien. Deze memorabele gebeurtenissen worden warm aangekleed met duizenden, prachtige bolbloemen en fraaie bloemstukken. Hierdoor is de Lentetuin Breezand van 5 tot en met 9 maart 2014 op en top Nederlands!

In het kader van het 200-jarig bestaan van het koninkrijk, organiseert het Nationaal Comité een aantal evenementen. Daarnaast kunnen organisaties, verenigingen en burgers zelf iets voorbereiden om dit te vieren, en dat is precies wat de Lentetuin doet met steun van de organisatie. Aan arrangeur Martin Elling de schone taak om de geschiedenis weer te geven tussen een andere oer-Hollandse product: bloemen! Met het thema kunnen veel onderwerpen uit de indrukwekkende geschiedenis belicht worden. Denk onder andere aan het Paleis op de Dam, de eerste spoorlijn en natuurlijk zullen de Nederlandse Antillen niet ontbreken. Ook minder fijne gebeurtenissen, zoals de Watersnoodramp, zullen in de show verwerkt worden. Deze jaarlijkse voorjaarsshow is te zien in de kop van Noord-Holland op het ZAP-complex in Breezand.

Voorjaarsbeurs

Ook de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs, grenzend aan de bloementuin, zullen niet ontbreken op de Lentetuin Breezand 2015. Tientallen standhouders presenteren een scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Een gezellige beurs, compleet met een sfeervol ingericht restaurant en volop entertainment voor de kinderen. Bezoek de show en vier de lente! (Bron: Lentetuin Breezand)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna