Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 10 december 2014 Freerunning voor jongeren in Schagen dinsdag 23 december 2014

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Sportservice Schagen en Gymnastiekvereniging Lycurgus-Advendo organiseren wederom een freerunning clinic. De clinic is op dinsdag 23 december 2014 in de Groeneweghal te Schagen. Wegens groot succes van voorgaande clinics, trainen we in twee leeftijdsgroepen. Voor de leeftijd 10-13 jaar is de clinic van 10.00-11.00 uur en de leeftijd 14-18 jaar traint van 11.00-12.00 uur. De trainingen worden gegeven door Sylvio Morit (de trainer) en geassisteerd door bewegingsconsulenten van Sportservice Schagen.

Na de kerstvakantie staan er wekelijks freerunninglessen bij Gymnastiekvereniging Lycurgus-Advendo in de planning. Tijdens de clinic op 23 december 2014 wordt het vaste tijdstip van deze lessen bekend gemaakt.

Freerunning/parcours is een uit Frankrijk ontstane loopdiscipline, waarbij op een zo vloeiend mogelijke manier hindernissen worden overwonnen. Bij parcours ligt de nadruk op het zo snel mogelijk van A naar B verplaatsen. Bij freerunning draait het vooral om de wijze waarop, zoals trucs tijdens een sprong.

Freerunning wordt voornamelijk in de buitenlucht uitgevoerd, maar vanwege de veiligheid wordt dit nu in een sportzaal aangeboden. Dit is dus een unieke kans om deze sport uit te proberen! Jongeren kunnen gratis en zonder opgave deelnemen aan de clinic. Zaalschoenen dragen is verplicht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pearl Haakman van Sportservice Schagen, e-mail: of tel: (0224) 214 774 of 06 23 24 05 60.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna