Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 17 december 2014 Leisure Board: Van praten naar doen!

Leisure Board, het vrijetijdsplatform voor de toeristische sector van boven het Noordzeekanaal, houdt op te bestaan. De huidige vertegenwoordigers van ondernemers, overheid en onderwijs gaan door in de vorm van een toeristisch kennisnetwerk. In de presentatie van voorzitter Jan van Run, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, werd niet alleen teruggeblikt naar de resultaten van twee jaar Leisure Board, maar ook naar het vervolg.

Leisure Board had tot doel zich in te zetten om een aantal knelpunten aan te pakken om zo de groei van de vrijetijdssector met onderscheidend en duurzaam aanbod te stimuleren. Dat is inmiddels gebeurd en de uitvoeringsorganisaties, zoals VVV's, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Cultuurcompagnie NH, gemeenten zijn met die speerpunten aan de gang gegaan. De noodzaak van praten om het allemaal geregeld te krijgen is voorbij, het is nu tijd voor doen.

Naast oplossingsrichtingen voor de ruimtebehoefte van de sector wordt de uitvoering van de toeristische positionering op het schaalniveau van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal concreet gemaakt. Dit gebeurt onder de werktitel 'Holland boven Amsterdam'. Het doel is nieuwe gasten van buiten de regio te verleiden hier een bezoek of verblijf door te brengen. Met het budget dat overheden en koepelorganisaties beschikbaar gesteld hebben, worden door bestaande marketingorganisaties activiteiten georganiseerd en in overleg met het bedrijfsleven uitgewerkt. Deze activiteiten versterken ook de bekendheid van het gebied omdat gebruik wordt gemaakt van de sterke merken en iconen binnen het gebied zoals de historische steden, water en landschapsbepalende elementen. Ook gaat een kwartiermaker aan de slag met het opzetten van efficiënte gecoördineerde toeristische marketingstrategie voor de regio.

Op woensdag 10 december 2014 organiseerde de board haar afscheidscongres in het Van der Valk Hotel in Hoorn. Het thema samenwerken was op allerlei manieren in het programma van het congres verwerkt. Tot grote waardering van de ruim 120 aanwezige ondernemers, overheden en vertegenwoordigers van diverse organisaties. (bron: Leisure Board Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna