Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 17 december 2014 NHN: Start uitvoering destinatiemarketing activiteiten

Een destinatie is een toeristische bestemming en destinatiemarketing (DM) betekent het verleiden van potentiële gasten een bezoek aan of verblijf in dit gebied. Vanaf nu gaat in het gebied grofweg Noord-Holland boven het Noordzeekanaal uitgevoerd worden onder de werktitel 'HOLLAND BOVEN AMSTERDAM'.

Gemeentes in dit gebied en de koepelorganisatie KHN hebben daarvoor een startbudget beschikbaar gesteld. Daarmee worden de onderstaande activiteiten opgestart en kunnen ondernemers in participeren.

Want er is urgentie om de toeristische positionering van deze destinatie te organiseren. Voor mensen die nog nooit in dit gebied van op vakantie geweest zijn is Holland boven Amsterdam een witte vlek. En daarbij schieten we vanuit allerlei organisaties vele soorten reclame de lucht in, zonder samenhang.

Een brede vertegenwoordiging vanuit het bedrijfsleven heeft in 2013 het voortouw genomen om de uitgangspunten van de DM strategie te ontwikkelen. Wie (doelgroep) gaan we met wat (markt) benaderen (acties) wanneer (planning) en hoe (strategie) om welk resultaat (opbrengsten) te behalen. Om een DM uit te voeren moet er een centrale, efficiënte en professionele coördinatie geregeld worden: een DM organisatie. Naast een coördinator staat vanuit de bestaande partijen zoals VVV's, BT Laag Holland en Cultuurcompagnie capaciteit klaar om aan het werk te gaan.

De activiteiten betreffen de hele regio 'Holland boven Amsterdam' en zijn gericht op de verblijfsbezoekers van buiten deze regio. De activiteiten kunnen worden uitgebreid en zijn meerdere jaren inzetbaar en gericht op het hele jaar behalve de 8 weken in het hoogseizoen. De onderbouwing hiervoor: als de bezettingsgraad van de verblijfsrecreatie hoog is worden ook de dagattracties meer bezocht. Het hoogseizoen is al goed bezet dus om jaarrond exploitatie te bevorderen wordt daar niet op gericht.

De destinatiemarketing activiteiten:

Voor meer informatie: Adriana Stam of 06 17419102 (bron: Leisure Board Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna