Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 30 december 2014 Vitaal Schagen in januari 2015 van start

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo uit Schagen start in januari 2015, voor twee jaar, het GALM en Sociaal Vitaal project onder de naam 'Vitaal Schagen'. In samenwerking met Sportservice Schagen, Wonen Plus Welzijn, LSBO Schagen, stichting GALM, GGZ, Sportservice Noord-Holland en de gemeente Schagen zal dit project worden uitgevoerd. Het doel van dit project is om 65-plussers uit de stad Schagen, in beweging te krijgen door het creëren van een gevarieerd laagdrempelig beweegaanbod dicht bij huis.

Om (chronische) klachten, eenzaamheid en overgewicht tegen te gaan is bevorderen van bewegen een hoofdthema in het lokale gezondheidsbeleid van de gemeente Schagen, met specifiek aandacht voor de doelgroep ouderen. Om aan te sluiten bij dit beleid is het project Vitaal Schagen gestart. Vitaal Schagen is een combinatie van de programma's GALM en Sociaal Vitaal, waarbij ook het bestaande sport- en beweegaanbod voor ouderen (met en zonder beperking) extra onder de aandacht wordt gebracht. Vitaal Schagen is gericht op ouderen tussen de 65 en 75 jaar uit de kern Schagen. De doelstelling van het project is het bevorderen van bewegen door ouderen.

Inwoners van de wijken Nesdijk, Groeneweg en Centrum ontvangen begin januari 2015 een persoonlijke brief via de gemeente. Via deze brief worden inwoners uitgenodigd voor de fitheidstest die op zaterdag 14 februari 2015 zal plaatsvinden in wijkgebouw de Groene Schakel, A. Mauvestraat 161 in Schagen.

Inwoners van de wijken Muggenburg en Waldervaart ontvangen een uitnodiging voor de fitheidstest in het voorjaar van 2016.

Mensen kunnen zich aanmelden voor de fitheidstest waarbij verschillende onderdelen aan bod komen. U kunt denken aan bloeddruk, BMI, uithoudingsvermogen, knijpkracht en beenkracht. Tijdens de fitheidstest worden de scores op een formulier bijgehouden en na de test besproken met een adviseur. Men kan er voor kiezen om deel te nemen aan een beweegprogramma of bijvoorbeeld aan te sluiten bij het bestaande beweegaanbod. De lessen sluiten aan op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Er wordt uiteraard ook rekening gehouden met bijvoorbeeld lichamelijke klachten.

GALM

GALM is een bewegingsstimuleringsprogramma voor senioren in de leeftijd van 55 tot 85 jaar die onvoldoende lichamelijk actief zijn en te kennen geven meer te willen bewegen.

Sociaal Vitaal

Sociaal Vitaal is een programma voor onvoldoende lichamelijk actieve en sociaal en mentaal kwetsbare ouderen.

Aanmelden voor de fitheidstest kan via het antwoordformulier die u begin januari bij de persoonlijke brief ontvangt. Daarnaast is het ook mogelijk om u hier www.schagen.nl/inwoner/vitaal-schagen_43232/ aan te melden.

Neem voor meer informatie contact op met de projectleider Vitaal Schagen, Judith Gielens, telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna