Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 12 januari 2015 Nationale Tulpendag 2015 op 17 januari 2015

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - Kom op de Nationale Tulpendag op 17 januari 2015 ook naar de opening van het tulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam wordt de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven. De opening van het tulpenseizoen wordt georganiseerd door Nederlandse tulpenkwekers. In een speciaal aangelegde pluktuin op de Dam kan iedereen gratis tulpen plukken.

Met deze feestelijke actie barst het tulpenseizoen los want naar verwachting zullen wereldwijd meer dan 1,7 miljard Hollandse tulpen het voorjaarsgevoel in huis brengen.

Deel blijdschap, geef tulpen

Dit jaar staat het thema: ‘Deel blijdschap, geef tulpen' centraal. Daarom wordt het podium gedeeld met het Rode Kruis en wordt aandacht gevraagd voor noodhulp in Nederland.

"Wij dragen het Rode Kruis een warm hart toe en delen deze dag graag met hen", vertelt Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland. Ruim 200.000 tulpen vormen samen een vrolijke tulpenpluktuin op de Dam, met in het hart het symbool van het Rode Kruis. Arjan: "We willen niet alleen onze tulpen delen met de mensen en hen blij maken. We willen hen ook graag bewust maken van het werk van het Rode Kruis in Nederland."

Noodhulp Nederland

"De tulp staat symbool voor Nederland. En het Rode Kruis staat symbool voor noodhulp in Nederland," vertelt Gijs de Vries, directeur van het Nederlandse Rode Kruis. "We vragen graag aandacht voor de duizenden Rode Kruis vrijwilligers die dag en nacht paraat staan om direct hulp te bieden bij calamiteiten in Nederland. Ook bij evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse staan onze hulpverleners klaar om EHBO te verlenen. Zij zorgen er voor dat niemand in tijden van nood alleen staat. En dat is wel een pluktuin vol prachtige tulpen waard."

Start

Met Nationale Tulpendag wordt het officiële tulpenseizoen ingeluid. Tulpentijd markeert de periode van januari 2015 tot eind april 2015 waarin de meeste tulpensoorten verkrijgbaar zijn bij bloemist, supermarkt of bloemenkraam. Er zijn meer dan duizend tulpen in alle kleuren van de regenboog die vanuit Nederlandse veilingen wereldwijd de weg naar de vaas vinden. De tulp is daarom een echt visitekaartje van Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna