Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 12 januari 2015 Schagen: Uniek project op Voortgezet speciaal onderwijs Hendrik Mol

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Onderwijs, kunst en historie ontmoeten elkaar weldra bij VSO Hendrik Mol in Schagen. Vorig schooljaar is bij VSO Hendrik Mol afscheid genomen van één van de oudste bomen van Schagen; een grote bruine beuk van 150 jaar oud. Deze stoere boom, die anderhalve eeuw zo karakteristiek was voor het pand aan de Hoep, krijgt binnenkort twee tweede levens. Duurzaamheid en onderwijs schudden elkaar de hand.

Een schijf uit de boom met niet minder dan 150 jaarringen gaat in de aula van de Hendrik Mol veel over de historie vertellen. Een schijf? Je praat dan wel over een gevaarte van zevenhonderd kilo en een dwarsdoorsnede van 1,40 meter. De officiële onthulling van het project, dat werd gerealiseerd door de kunstenaars Rutger Jan Bredewold en Rob Glas, is dinsdag 13 januari 2015 om 12.00 uur in VSO Hendrik Mol.

Het jaar 1865 en chillen komen ineens in elkaars verlengde te liggen: het andere deel van de historische boom krijgt namelijk een mooie plek op het schoolterrein. Dat gebeurt echter pas nadat Anton Klijnsmit uit Nieuw-Beijerland op de vrijdagen 9 en 16 januari 2015 het hout een meerwaarde heeft gegeven. Met een kettingzaag zal hij, mede geïnspireerd door ideeën van leerlingen, de boom een visvorm geven. Klijnsmit is een specialist in het bewerken van houtsculpturen. Onlangs maakte hij twee beelden voor het Amsterdamse Vondelpark.

Het project wordt 16 januari 2015 tijdens de Open Dag van de school (12.30-14.30 uur en 19.00–20.30 uur) afgerond.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna