Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 14 januari 2015 HHNK en Zuiderzeemuseum creëren watersnoodstraat

HHNK logoBron: HHNK - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wordt in 2016 partner van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Samen vragen de organisaties aandacht voor de overstroming van het Zuiderzeegebied in de nacht van 13 op 14 januari 2015 1916, die dan 100 jaar geleden heeft plaatsgevonden.

Watersnoodstraat

In het buitenmuseum wordt één van de straten omgevormd tot een watersnoodstraat.

Het publiek komt hierdoor dicht bij het gevoel van een overstroming en de nasleep van een dergelijke ramp. Daarnaast worden er in 2016 evenementen en activiteiten georganiseerd die relateren aan het onderwerp.

Kans

Het Zuiderzeemuseum en HHNK slaan de handen ineen om het waterbewustzijn bij een breed publiek te vergroten en in een verrassend nieuw daglicht te zetten. Het Zuiderzeemuseum kan op deze manier aandacht schenken aan de directe aanleiding voor het aannemen van de Zuiderzeewet en de aanleg van de Afsluitdijk. Voor ons is de samenwerking een kans om te laten zien wat er allemaal wordt gedaan om een dergelijke ramp in de toekomst te voorkomen.

In 2013 en 2014 riepen bezoekers van beoordelingssite Zoover het Zuiderzeemuseum uit tot het beste museum van Nederland.

http://www.zuiderzeemuseum.nl/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna