Cultuur, Sport & Recreatie: 05 februari 2015 Open dag bij Ecomare op zaterdag 7 februari 2015 - Kom je ook?

Ecomare logoBron: Ecomare - Kom je ook? Zaterdag 7 februari 2015 houdt Ecomare open dag. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en mee te doen aan allerlei activiteiten. Beluister de avonturen van Jonas Jan tijdens de poppenkastvoorstelling of kom knutselen. Voor diegenen die de nieuwe Walviszaal nog niet hebben gezien, is het meteen een mooie gelegenheid deze te bekijken. Opvallend programma-onderdeel dit keer is de openbare snijsessie van de onlangs aangespoelde maanvis. De toegang is gratis.

Snijsessie maanvis

Biologen Pierre Bonnet en Arthur Oosterbaan nemen je om 14 uur mee in het leven van de maanvis. Ze zullen de onlangs aangespoelde vis dan ontleden. Ze vertellen daarbij uitgebreid wat deze vreemdgevormde vis zo bijzonder maakt, hoe zijn leefwijze is en welke inwendige aanpassingen hij daarvoor heeft. Kom kijken in het veldcentrum naast de ingang van Ecomare.

Vrijwilliger worden!

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij Ecomare? Tijdens vakantieperiodes zijn er extra activiteiten, zoals de strandvondstenkar en zeelab, waar je bezoekers van Ecomare alles kunt vertellen over de zee. Zonder vrijwilligers is het niet altijd mogelijk deze activiteiten aan te bieden.

Nieuwe vrijwilligers worden ingewerkt en begeleid door educatief medewerkers, dus wees niet bang dat je te weinig weet! Bezoekers zijn altijd zeer dankbaar dat er iemand is aan wie ze een vraag kunnen stellen en van wie ze leuke weetjes horen over de zee. Op de open dag is er een medewerker aanwezig die je meer over vrijwilligerswerk kan vertellen.

Programma

Op de open dag zijn er verschillende extra presentaties en (kinder)activiteiten:

Zoals elke dag worden de zeehonden om 11:30 en 15:30 gevoerd en vertellen de dierverzorgers om 10:30 en 13:30 over de bruinvissen.

Meer weten

Als je niet kunt komen op de open dag maar wil toch meer weten over vrijwilligerswerk bij Ecomare, stuur dan een mail naar .

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna