Cultuur, Sport & Recreatie: 05 februari 2015 Freerunning voor jongeren in Schagen op donderdag 26 februari 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Sportservice Schagen en Gymnastiekvereniging Lycurgus-Advendo organiseren wederom een freerunning clinic. De clinic vindt plaats in de voorjaarsvakantie op donderdag 26 februari 2015 in de Groeneweghal te Schagen. Wegens een groot succes en de vele jonge deelnemers, trainen we in twee nieuwe leeftijdsgroepen.

Voor de leeftijd van 7-12 jaar is de clinic van 10.00-11.00 uur en voor de jongeren van 13 jaar en ouder aansluitend van 11.00 – 12.00 uur. De trainingen worden gegeven door Sylvio Morit (de trainer) en geassisteerd door bewegingsconsulenten van Sportservice Schagen.

Freerunning/parcours is een uit Frankrijk ontstane loopdiscipline, waarbij op een zo vloeiend mogelijke manier hindernissen worden overwonnen. Bij parcours ligt de nadruk op het zo snel mogelijk van A naar B verplaatsen. Bij freerunning draait het vooral om de wijze waarop, zoals trucs tijdens een sprong.

Freerunning wordt voornamelijk in de buitenlucht uitgevoerd, maar vanwege de veiligheid wordt dit nu in een sportzaal aangeboden. Dit is dus een unieke kans om deze sport uit te proberen! Jongeren kunnen gratis en zonder opgave deelnemen aan de clinic. Zaalschoenen dragen is verplicht.

Vanaf januari 2015 zijn er wekelijks op de woensdagavond freerunninglessen bij Gymnastiekvereniging Lycurgus-Advendo in de Groeneweghal. Van 18.00-19.15 uur is er voor de basisschooljeugd van 7 t/m 12 jaar les en van 19.15-20.30 uur is er voor de jongeren van het voortgezet onderwijs training. Voor meer informatie hierover kunt u een mailtje sturen naar Nel Veenstra:

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna