Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 09 februari 2015 Samenwerkingsovereenkomst gemeente en De Helderse Vallei

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Ook de komende 4 jaar is stichting de Helderse Vallei weer dé partner van de gemeente Den Helder op het gebied van natuur en milieueducatie. Afspraken over de samenwerking zijn onlangs vastgelegd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Oprichting

De gemeente nam in 2009 het initiatief tot de oprichting van De Helderse Vallei.

Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een krachtige partner die binnen de gemeente Den Helder natuurbeleving en milieueducatie dichter bij de inwoner brengt. Het recreatieknooppunt Helderse Vallei, waar de stichting een belangrijke rol inneemt, is inmiddels ook een prachtige en gewaardeerde locatie.

Niet alleen voor de bewoners van de gemeente Den Helder, maar ook voor vele mensen van buitenaf.

Komende jaren

Voor de komende vier jaren wil de gemeente De Helderse Vallei weer inzetten om kennis over natuur te delen met bewoners en bezoekers. Kinderen die geboren worden in de gemeente Den Helder hebben recht op natuur. Ze hebben het recht om op te groeien in een omgeving met groen waarin zij spelen, leren en bewegen en zo een basis leggen voor een duurzame levenshouding. Inwoners en bezoekers van Den Helder krijgen voorbeelden en inspiratie voor het kunnen maken van duurzame keuzes. De Helderse Vallei helpt ze daarbij. Daarnaast is de stichting verantwoordelijk voor het beheer van het recreatieknooppunt en het onderhouden van een goed netwetwerk van samenwerkingspartners.

Eigen inkomsten

De stichting is succesvol in het genereren van eigen inkomsten. Onder ander door diverse succesvolle fondsenwervingsacties. Zoals realisatie van het hertenkamp in 2012 met een crowdfunding project van € 19.000 euro en versterken van het recreatieknooppunt in 2013 en 2014 met een provinciale investering van in totaal € 297.000. Deze injectie heeft inrichting en beheer van het terrein sterk verbeterd.

Groei van bezoekersaantallen

De Helderse Vallei draait volop, mede dankzij de inzet van zeer gemotiveerd personeel, sponsoring, goodwill van leveranciers, ondersteuning door vrijwilligers, cliënten van dagbesteding en de inzet van andere partijen zoals Verenigingen, Buurtbeheer Nieuw Den Helder en Werkgroep Vrijwillig Landschapsbeheer. De afgelopen jaren is er een exponentiële groei van bezoekers tot stand gebracht van 20.000 (raming 2010) tot 80.000 bezoekers (raming 2014).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna