Cultuur, Sport & Recreatie: 13 februari 2015 Vriendenactie KopGroep Bibliotheken van start

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen gaf woensdag 11 februari het startsein voor de vriendenactie van KopGroep Bibliotheken.

Met zijn donatie werd hij officieel de eerste 'vriend van de bieb'. KopGroep Bibliotheken voert actie om vrienden te werven. Er zijn veel mensen die de bibliotheek een warm hart toedragen en willen steunen. Ook als ze er zelf geen of weinig gebruik van maken. Ze vinden het wel belangrijk dat er een bibliotheek is in hun dorp of stad. Ook zijn er ouders die graag een financiële bijdrage willen leveren aan de bibliotheek waarvan hun kinderen gratis lid zijn. Het gratis kinderlidmaatschap is een groot goed in Nederland. En lezen en voorlezen is belangrijk voor alle kinderen.

De vriendenactie van KopGroep Bibliotheken gaat ervan uit dat alle kleine beetjes helpen. Er worden geen minimum bedragen genoemd en mensen krijgen er geen cadeautjes voor terug. Het gaat om steun en loyaliteit. Op die manier kan de bieb ook in de toekomst doorgaan met belangrijke projecten, zoals de ondersteuning van het leesonderwijs en de bestrijding van laaggeletterdheid.

Ook vriend worden? Download het formulier www.kopgroepbibliotheken.nl of kom langs in de bieb!

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna