Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 16 februari 2015 Groep 4b van de St.Aloysiusschool in Schagen wint schrijfster als prijs

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Groep 4b van de St.Aloysiusschool in Schagen heeft de eerste prijs gewonnen met het maken van een digitaal prentenboek. De kinderen wonnen daarmee een bezoek van kinderboekenschrijfster Marianne Witte aan hun klas.

Tijdens de Kinderboekenweek heeft de klas meegedaan met een wedstrijd van KopGroep Bibliotheken. Het thema van de Kinderboekenweek was Feest en de bibliotheek bood het programma Hieperdebieb! aan voor groepen 3 en 4.

Schrijfster Marianne Witte, onder meer bekend van de Fee Fleur serie, schreef speciaal voor dit programma 'Hieperdebieb voor Fee Fleur'. De opdracht was om met de kinderen een digitaal prentenboek van dit verhaal te maken.

Alle groepen kregen van de bibliotheek een introductie over het maken van digitale boeken. De klas die de mooiste versie maakte won een bezoek van de schrijfster aan de klas. Groep 4b van de Aloysisus kwam samen met juf Jiska als winnaar uit de bus. Hun digitale prentenboek met zelfgemaakte tekeningen en door de kinderen ingesproken is te zien op YouTube www.youtube.com/watch?v=TqQPXtJY134

Marianne Witte bracht afgeloppen week het winnende bezoek aan de groep. Als cadeau nam ze haar twee nieuwste boeken van Fee Fleur mee. Ze vertelde hoe ze haar boeken voor beginnende lezers schrijft, vooral met eenlettergrepige woorden. De klas mocht meedenken over dieren en kindernamen met één lettergreep, zodat de schrijfster die kan gebruiken in een volgend verhaal. Ze las het Hieperdebieb verhaal voor en natuurlijk mochten de kinderen haar ook vragen stellen.

Marianne Witte woont op Texel. Ze heeft 18 kinderboeken geschreven, waarvan succesvolle serie over Fee Fleur en haar nieuwste boek Poes Moos worden uitgeven door Kluitman in Alkmaar.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna