Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 16 februari 2015 Texelse archiefstukken weeshuis vertaald in boekwerk

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De boekhouding van het Texelse weeshuis uit de periode 1585-1606 is vertaald in hedendaags Nederlands door dr. G. van der Kooi. Het boek met de titel "Texelse teksten deel II", is een vervolg op een eerdere vertaalslag van dr. Van der Kooi van een lakenhandel ("Texelse teksten deel I").

Het boekwerk gaat over het voormalige Agnietenklooster in de Parkstraat waar het weeshuis was gevestigd. De nu voorliggende transcriptie is een vervolg op een eerdere vertaalslag van dr. Van der Kooi. Deze betrof de vertaling van de boekhouding van een lakenhandel. Het laatste deel dat dr. G. van der Kooi zal bewerken, is het archiefstuk die de opname van de eerste wezen beschrijven. Mede op basis van de beide eerdere publicaties wordt gepoogd een aantal 'weesgezinnen' te reconstrueren.

"Texelse teksten deel 2" telt 200 bladzijden en kent 5 bijlagen, waaronder registers op voor- en achternaam (of patroniem), en een verrassende heroriëntering op het eerste deel. Van dit boekwerk zijn 20 exemplaren gedrukt.

Deze kosten € 20,00 en zijn bij de heer G. van der Kooi, Rozendijk 19 (telefoonnummer 313978) te koop. Het eerste deel is hier ook nog te koop en kost € 18.00.

Archiefnummers

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna