Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 19 februari 2015 Lespakket over Texel 600 jaar Stad voor basisscholen

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Ecomare heeft met subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds lespakketten over het thema Texel 600 jaar Stad gemaakt voor de boven- en onderbouw van de Texelse basisscholen. Aan de hand van ‘praatplaten’ op het digibord krijgen de kinderen een overzicht van de Texelse geschiedenis van de afgelopen 600 jaar. De lespakketten leveren vervolgens een groot aantal leuke opdrachten om in en buiten het klaslokaal te doen.

De leerlingen kunnen zelf met een ganzenveer schrijven. Er is een toneelstukje over hoe de mensen op Texel in 1415 van de stadsomroeper horen over de stadsrechten. De kinderen worden met een kant-en-klare raptekst uitgedaagd om eigentijds te rappen over Texel als stad zonder kastelen. Ze horen over ingrijpende gebeurtenissen in de Texelse dorpen rond 1415, zoals de verwoesting van Den Hoorn door zeerovers, en er is een vernieuwde historische speurwandeltocht door Den Burg.

De lespakketten vormen een aanvulling op de bestaande Texelse geschiedenismethoden die door Ecomare ontwikkeld zijn. De lessen zijn gratis te downloaden op www.texel600jaarstad.nl onder Texel 600 jaar Stad, Voor de scholen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna