Cultuur, Sport & Recreatie: 19 februari 2015 Lespakket over Texel 600 jaar Stad voor basisscholen

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Ecomare heeft met subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds lespakketten over het thema Texel 600 jaar Stad gemaakt voor de boven- en onderbouw van de Texelse basisscholen. Aan de hand van ‘praatplaten’ op het digibord krijgen de kinderen een overzicht van de Texelse geschiedenis van de afgelopen 600 jaar. De lespakketten leveren vervolgens een groot aantal leuke opdrachten om in en buiten het klaslokaal te doen.

De leerlingen kunnen zelf met een ganzenveer schrijven. Er is een toneelstukje over hoe de mensen op Texel in 1415 van de stadsomroeper horen over de stadsrechten. De kinderen worden met een kant-en-klare raptekst uitgedaagd om eigentijds te rappen over Texel als stad zonder kastelen. Ze horen over ingrijpende gebeurtenissen in de Texelse dorpen rond 1415, zoals de verwoesting van Den Hoorn door zeerovers, en er is een vernieuwde historische speurwandeltocht door Den Burg.

De lespakketten vormen een aanvulling op de bestaande Texelse geschiedenismethoden die door Ecomare ontwikkeld zijn. De lessen zijn gratis te downloaden op www.texel600jaarstad.nl onder Texel 600 jaar Stad, Voor de scholen.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna