Cultuur, Sport & Recreatie: 25 februari 2015 Leerlingen sporten in de buitenlucht met respect voor de natuur

De Helderse Ren- en TourClub DOK, Sportservice Den Helder, De Helderse Vallei en Landschap Noord-Holland hebben de handen ineen geslagen om een bijzonder programma aan te kunnen bieden aan leerlingen van de hoogste groepen in het basisonderwijs.

De vier organisaties werken in het programma 'Sport Natuur(lijk)!' samen om jongeren uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs actief bij de natuur te betrekken. De leerlingen fietsen een uitdagende ATB-route en krijgen daarnaast inzicht in het belang van regels omtrent recreatie. Waarom is bijvoorbeeld een rustgebied zo belangrijk voor een trekvogel? De leerlingen ontdekken dit onder andere tijdens het spelen van een spel, waarbij ze in de huid kruipen van een trekvogel. Ze ontdekken zo wat bezoekers van natuurgebieden kunnen verstoren als ze zich niet aan de afspraken van de natuurbeheerder houden en hoe je lekker kunt fietsen in de natuur, zonder de natuur te verstoren. In het programma worden spelenderwijs sport/recreatie en educatie met elkaar in verbinding gebracht, waardoor leerlingen inzicht krijgen in de balans tussen natuur en recreatie.

Op 4 en 18 maart 2015 doen de eerste groepen mee aan de lessen. Heeft u ook interesse, neem dan contact op met de Helderse Vallei via 0223-612 555.

De Helderse Vallei - website www.deheldersevallei.nl - is te vinden bij parkeerplaats Donkere Duinen in Den Helder.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna