Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 25 februari 2015 Willem Arondéuslezing 2015 door Frans Timmermans

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Eurocommissaris en eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans houdt op 12 mei 2015 de Willem Arondéuslezing. De lezing vindt om 20.00 uur plaats in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem.

Frans Timmermans is sinds 1 november 2015 vorig jaar vicevoorzitter van de Europese Commissie. In die functie is hij verantwoordelijk voor Betere regulering, interinstitutionele verhoudingen, duurzame ontwikkeling en fundamentele rechten.

Voordat Timmermans Eurocommissaris werd was hij onder meer minister van Buitenlandse Zaken, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en Tweede Kamerlid voor de PvdA. Als Kamerlid had hij defensie en buitenlandse zaken in zijn portefeuille.

Eigenzinnig en tegen de mores in

De Willem Arondéuslezing is door Provinciale Staten van Noord-Holland ingesteld als eerbetoon aan Willem Arondéus (1894-1943) die tijdens de Tweede Wereldoorlog actief was in het kunstenaarsverzet. In 1943 was hij een van de leiders van de overval op het Amsterdams bevolkingsregister, een actie waarvoor hij, na een schijnproces, in de duinen van Overveen werd terechtgesteld. Arondéus was eigenzinnig en kwam op jonge leeftijd, indruisend tegen de mores van zijn tijd, openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid. Zelfs in de liberale kunstenaarskringen waarin hij verkeerde was dit gedurfd en ongewoon.

Arondéuslezing

Doel van de Arondéuslezing is dat iemand uit de wereld van wetenschap, cultuur, journalistiek of religie een lezing houdt met de eigenzinnigheid van Arondéus als inspirerende leidraad. De Arondéuslezing werd in voorgaande jaren gehouden door, onder andere, mensenrechtenactivist, schrijver en oud-politicus Boris Dittrich en journalist Step Vaessen.

Aanmelden

U bent van harte welkom bij deze lezing. U dient zich wel aan te melden via een aanmeldingsformulier: http://fd9.formdesk.com/pnh/arondeuslezing_2015_321675.

Na aanmelding krijgt u op 28 april 2015 de gratis toegangskaarten toegestuurd. Het aantal plaatsen is beperkt. Meldt u zich daarom snel aan want vol is vol. Zonder toegangskaart is er geen toegang tot de kerk.

Meer informatie

De ingangen van de Grote of St. Bavokerk bevinden zich aan de Grote Markt 22 en aan de Oude Groenmarkt 9 in Haarlem. De lezing start om 20.00 uur, de kerk gaat open om 19.15 uur.

Let op: het kan koud zijn in de kerk; houd hiermee rekening met uw kledingkeuze.

Voor praktische informatie kunt u contact opnemen met Marjo Spoor-Hendriks, telefoon: 023 – 514 5308, e-mail: . Voor meer informatie over de Willem Arondéuslezing, kunt u contact opnemen met Jeffrey Leever, Statenlid, telefoon 06 – 50 24 36 66.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna