Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 maart 2015 College Hollands Kroon stemt in met bestuursovereenkomst voor het regionaal wandelnetwerk

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De aanleg van een omvangrijk regionaal wandelnetwerk in de Kop van Noord-Holland komt steeds dichterbij. Het initiatief voor het wandelnetwerk in de Kop van Noord-Holland komt van de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. De routes zijn in concept gereed en worden in 2015, 2016 en 2017 in overleg met de grondeigenaren definitief vastgelegd. De routes gaan langs bijzondere plekken, door open landschappen en weilanden. Samen met de inmiddels aangelegde Waddenwandelpaden (156 km.) kunnen wandelaars straks eindeloos wandelen in de Kop over in totaal 770 kilometer aaneengesloten wandelpad. Een genot voor wandelliefhebbers die houden van groen, natuur en cultuur.

Groen in de kop

Het wandelnetwerk maakt onderdeel uit van het in 2013 vastgestelde Uitvoeringsprogramma "Groen in De Kop" van het economisch stimuleringsprogramma 'De Kop Werkt!'. Groen in de Kop biedt kansen en mogelijkheden om groen en landschap te ontwikkelen. Met dit programma willen de gemeenten en de provincie Noord-Holland de Kop van Noord-Holland landschappelijk aantrekkelijker te maken.

De financiering komt voor 50% voor rekening van de drie gemeenten. De overige 50% wordt gesubsidieerd door de provincie Noord-Holland. Recreatie Noord-Holland heeft de projectleiding en coördineert de uitvoering en beheer van het lange wandelnetwerk. Zij hebben hier ervaring mee in andere regio's in Noord-Holland.

Uiteindelijk zal het netwerk aansluiten op de netwerken aangrenzend aan de gemeenten.

Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon hebben inmiddels besloten in te stemmen met de bestuursovereenkomst voor de realisering van het wandelnetwerk.

"De ontwikkeling van groen en landschap heeft een positief effect op de woonkwaliteit en de leefomgeving van Hollands Kroon en de regio. Een mooi bijkomend effect is dat hierdoor ook het investeringsklimaat in de Kop wordt versterkt", aldus wethouder Theo Meskers. De ondertekening van de overeenkomst door de partijen vindt op een nader te bepalen moment plaats.

De Kop werkt!

De komende jaren worden tientallen projecten gelanceerd om de vitaliteit van de Kop van Noord-Holland de stimuleren. De deelnemende partijen zijn de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen, Texel en de provincie Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna