Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 maart 2015 Ontwikkeling Wierschuur kan van start

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland heeft een enthousiaste ondernemer gevonden die een bedrijf wil beginnen in een karakteristieke historische Wierschuur op het voormalig eiland Wieringen.

Vanwege de cultuurhistorische waarde en de gebiedsvisie Polder Waard-Nieuwland wil de provincie de Wierschuur behouden voor de toekomst. Gedeputeerde Staten hebben daarom in 2013 een prijsvraag uitgezet om een ondernemer te vinden die de Wierschuur in ere herstelt. Dat is gelukt, de kopers zullen de Wierschuur restaureren en verbouwen tot een hoogwaardige vergaderlocatie en recreatieve groepsaccommodatie.

Beeldbepalend op een unieke plek

Het eiland Wieringen is aan de zuidzijde begrensd met de Wierdijk. Aan de Wierdijk staat een historische Wierschuur. Samen vormen ze een uniek ensemble: nergens in Nederland is deze combinatie intact. De Wierdijk is één van de oudste, overgebleven dijktypen in Noord-Holland. De Wierschuur vertelt met de Wierdijk een belangrijk deel van de geschiedenis van de waterbeheersing in Noord-Holland.

De kopers van het pand zijn enthousiaste ondernemers met hart voor de omgeving, die kansen zien voor een bloeiende toekomst van de Wierschuur.

Laatste kans

Voor de restauratie en de herontwikkeling van de Wierschuur heeft de provincie € 500.000,- beschikbaar gesteld vanuit het Kranenburgfonds. De prijswinnaars hadden inhoudelijk het plan dat het beste binnen de gebiedsvisie Polder Waard-Nieuwland past, maar al bij de aanvraag bleek dat er een tekort zou zijn.

Na uitvoerige onderhandelingen en vanwege het grote belang hebben GS besloten daarom ongeveer € 96.000 euro extra beschikbaar te stellen, onder andere voor het verwijderen van asbest.

De kop werkt!

De ontwikkeling van de Wierschuur past binnen de gebiedsvisie Polder Waard Nieuwland die vorig jaar is vastgesteld door de gemeente Hollands Kroon, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de provincie. Bewoners en andere belanghebbenden hebben ook inbreng gegeven. De Polder Waard Nieuwland is een onderdeel van het programma De Kop werkt. De Kop werkt is onderdeel van de publieke uitvoeringsagenda die is opgesteld voor de hele Kop van Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna