Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 06 maart 2015 Fietsy, Stampions en Holland Heritage Hopper zijn de winnaars van het project HollandCall.

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Deze drie start-up ideeën kregen eind januari 2015 uit handen van gedeputeerde Elvira Sweet een geldbedrag waarmee zij hun start-up kunnen lanceren. De start-ups moeten ervoor zorgen dat Nederlandse en buitenlandse toeristen naar Noord-Holland komen en langer blijven.

Prijsuitreiking HollandCall

Door het project HollandCall heeft de provincie Noord-Holland samenwerking gezocht met de creatieve industrie in Nederland om ideeën te genereren voor een breder publieksbereik van de regio Noord-Holland. De vorm is een competitie voor nieuwe cultuur-toeristische producten. De creatieve industrie is benaderd en er zijn 33 mooie ideeën ingestuurd. Op 28 januari 2015 koos een jury tijdens het Meet & Match Start-up Event uit de beste tien ideeën een winnaar: Fietsy. Ook Stampions en Holland Heritage Hopper werden goed ontvangen en beloond met een geldprijs.

Youtube

www.youtube.com/watch?v=ku97jmsfAi4

Inmiddels is uitvoerig met de diverse startup-ideeën gesproken en is er zicht op samenwerking en uitvoering van de concepten.

Fietsy

Fietsy is een dagtrip per e-bike voor internationale toeristen in de provincie Noord-Holland. Fietsy bestaat uit een netwerk van e-bike-verhuurders, een website en een app. Fietsy biedt de nieuwe generatie toerist (de Airbnb'er) een eigentijds alternatief op de geijkte dagtrip met de bus. Het product sluit aan bij de huidige trends in toerisme: persoonlijk, duurzaam en like-a-local.

Fietsy heeft actief gezocht naar een ondernemer die zich aansluit bij het idee.

Inmiddels heeft zich hiervoor een partij aangediend en er wordt gewerkt aan een overeenkomst met een distributiepartner zodat de mediakanalen goed bediend kunnen worden. Dan kan Fietsy zich klaar gaan maken voor een test in de regio Alkmaar.

Holland Heritage Hopper

De Holland Heritage Hopper brengt toeristen naar de door onbekendheid onbeminde culturele erfgoedschatten van Noord-Holland. Toeristen ervaren de vrijheid van een hop-on hop-off bussysteem, krijgen onderweg op een interactieve manier informatie over het passerend landschap en hebben de mogelijkheid om tijdens stops activiteiten in eigen tijd te ondernemen, ze pakken gewoon de volgende bus weer. De hopper moet toeristen verleiden om tijdens hun verblijf verder te kijken dan de Amsterdamse stadsgrenzen en zorgt er daarmee voor dat Noord-Hollands cultureel erfgoed gemakkelijker en sneller te bezoeken is. Met Holland Heritage Hopper is afgesproken dat ze een pilot gaan doen in juli 2015 van dit jaar. Daartoe gaan eerst de beoogde partners met elkaar om tafel. Er moet nog een goed financieel model komen en de commerciële aanpak wordt verder uitgewerkt. Er is veel interesse van partners om zich aan te sluiten.

Stampions

Het idee Stampions bestaat uit een app waarmee iedereen op een smartphone bijzondere, digitale stempels kan verzamelen. Deze stempels zijn te vinden bij verschillende musea en monumenten. Verzamelaars van de stempels kunnen prijzen winnen. De initiatiefnemers van Stampions zijn zeer actief in het werven van de eerste deelnemers. De komende twee maanden gaan zij het prototype omzetten in een goed werkende applicatie. Gelijktijdig wordt er rond de Zaanse Schans met partners bekeken of er een Stampions route te realiseren is.

Meer informatie op www.stampions.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna